• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanci spremili pakleni tim za Olimpijske igre: Isplivao spisak - najjači tim u Pariz po zlato

Na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine Amerikanci će biti ubjedljivi favoriti za zlatnu medalju.

 SAD tim za Olimpijske igre Izvor: Profimedia/JAVIER ROJAS/PI

Reprezentativci SAD najavili su spektakl u Parizu i izgleda da će amerikanci na Olimpijske igre stvarno u najjačem mogućem sastavu.

Mnogi ovaj turnir gledaju kao posljednji ples Lebrona Džejmsa u nacionalnom timu, a jedan od najboljih košarkaša svih vremena ne želi da se oprosti neuspjehom - Amerikanci u Pariz dolaze u najjačem mogućem sastavu, sa gomilom prekaljenih NBA asova, koji treba da osvoje još jedno zlato.

Američki novinari došli su u posjed spiska od čak 41 košarkaša, sa kojeg će biti izabrani reprezentativci. Naravno, za mnoge od njih neće biti mjesta čak ni na početku priprema reprezentacije za Olimpijske igre, ali sam pogled na listu imena mora prosečnog ljubitelja košarke da natjera na razmišljanje. Koliko može ekipa u kojoj će istovremeno igrati Kari, Lenard, Batler, Džejms i Dejvis? Vjerovatno mnogo više od svih drugih.

Pored njih petorice na spisku su i sasvim solidne zamjene u vidu Kajrija Irvinga, Krisa Pola, Džejmsa Hardena, Džejsona Tejtuma, Kevina Durenta, Džoela Embida,... Zastrašujuće, bez obzira na to kakve timove sastave ostali nacionalni timovi koji su se plasirali u Pariz, a među kojima je i Srbija, kao finalista prethodnog Mundobasketa.

Širi spisak SAD za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine: Bam Adebajo, Džaret Alen, Paolo Bankero, Dezmond Bejn, Skoti Barns, Devin Buker, Majkl Bridžs. Džejlen Braun, Džejlen Branson, Džimi Batler, Aleks Karuso, Stef Kari, Entoni Dejvis, Kevin Durent, Entioni Edvards, Džoel Embid, Dieron Foks, Pol Džordž, Eron Gordon, Tajris Halibarton, Džejms Harden, Džoš Hart, Tajler Hiro, Džru Holidej, Čet Holmgren, Brendon Ingram, Kajri Irving, Džeren Džekson Džunior, Lebron Džejms, Kem Džonson, Voker Kesler, Kavaj Lenard, Demijan Lilard, Donovan Mičel, Kris Pol, Bobi Portis, Ostin Rivs, Dankan Robinson, Džejson Tejtum, Derik Vajt, Trej Jang.

Podsjećamo, Amerikanci su osvojili zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine, prije toga i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru kada su u borbi za zlato savladali Srbiju, a još ranije u Londonu 2012. i u Pekingu 2008. godine. Šampioni su bili i 2000, 1996 i 1992. godine, a nevjerovatnu dominaciju prekinula je samo Argentina na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine. Da nije bilo tog velikog rezultata Argentinaca, Amerikanci bi u Parizu igrali za devetu zlatnu medalju u nizu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC