• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pogledao snimak, pa udario po Dončiću! Legendarni as se javio zbog Lukinih poena! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Dončić postigao 73 poena, a legendarni Pol Pirs imao šta da zameri!

 Pol Pirs kritikovao odbranu na meču Luke Dončića Izvor: Twitter/TheNBACentel/printscreen

Slovenački košarkaš Luka Dončić odigrao je najbolju utakmicu karijere u pobedi Dalasa nad Atlantom (148:143), a njegovih 73 poena četvrti su najbolji učinak u istoriji NBA lige. Najbolji igrač Dalas Maveriksa radio je šta je htio protiv Atlanta Hoksa, a istina je da ni odbrana protivnika nije bila na izuzetno visokom nivou. snimak jedne od akcija sa meča već je postao hit na internetu.

"Nedostaje mi vrijeme kad se igrala odbrana u NBA ligi", napisao je nekadašnji šampion Pol Pirs, nakon što je vidio kako se Dončić šeta do koša. Luka je u veoma laganom ritmu prošao pored dvojice igrača Atlante - od kojih se jedan zakucao u blok Dalasovog centra - a zatim pored Bogdana Bogdanovića lako položio loptu u koš. Pogledajte kako je to izgledalo:

Čini se da u ovoj akciji niko od igrača Atlante nije znao koga treba da čuva. Tako ne može da se igra protiv Luke Dončića, koji je osjetio rasulo u redovima rivala, pa ubacio rekord karijere uz impresivne procente šuta. Luka je šutirao nevjerovatnih 93,4% sa linije penala (15/16), a podjednako impresivan bio je njegov šut iz igre. Za tri poena šutirao je 61,5% odnosno 8/13, a za dva poena 85 odsto, odnosno 17/20!

U istoriji NBA lige bolji od Luke dončića bili su samo Vilt Čemberlen sa 100 postignutih poena, Kobi Brajant sa 81 i ponovo Vilt koji je ubacio 78. Jedan od najboljih poentera u istoriji košarke još dva puta u karijeri ubacivao je po 73 poena, što je od noćas lični rekord Luke Dončića u najjačoj ligi na svijetu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC