• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka Dončić hoće na Srbiju! "Objašnjavao sam Amerikancima, ali ništa nisu shvatili"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Slovenac ne propušta ni fudbalske utakmice. Ali tu je usamljen u svom klubu, jer niko ne razumije, niti bilo koga interesuje.

 Luka Dončić prati fudbal Izvor: MN PRESS, Matic Klansek Velej/Sportida

Košarkaški as Luka Dončić blista i ove sezone u NBA ligi, još se navikava na to što je postao otac, prati utakmice Crvene zvezde i u toku je sa rezultatima svoje Slovenije i u drugim sportovima. Tako mu nije promaklo da je njegova reprezentacija izborila istorijski plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj i da će tamo Slovenija i Srbija igrati u istoj grupi.

"Radujem se utakmicama u Njemačkoj, Štaviše, hoću da gledam bar jednu utakmicu. Imaću u tom periodu pripreme reprezentacije (za olimpijske kvalifikacije, prim. novin.), ali ako bude vremena, volio bih da gledam utakmicu Slovenije na Evropskom prvenstvu", rekao je on u intervjuu za portal "Ekipa.si".

Dončić je prije šest dana u San Antonio gledao utakmicu fudbalskih reprezentacija Slovenije i Sjedinjenih Američkih Država, u kojem je evropska selekcija pobijedila 1:0, golom Nejca Gradišara. Luka je pokušavao da objasni Amerikancima šta se tu događalo, ali...

"Pratio sam, naravno, baš me je zanimalo. Posebno zato što smo igrali protiv Amerikanca i pokušao sam da objasnim ljudima u klubu da igramo protiv njih. A onda i da smo ih pobijedili. Iskren da budem, mislim da velika većina nije shvatila šta sam pokušavao da im kažem i kakva je to bila utakmica. Potrudio sam se, ali nisam uspio", dodao je Dončić.

Slovence u košarci ovog ljeta očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu. Igraće ih od 2. do 7. jula u Grčkoj, u hali Olimpijakosa u Pireju, a rivali će joj biti Novi Zeland i Hrvatska (u grupi), a potom u polufinalu ili finalu Grčka, Dominikanska Republika ili Egipat. Mjesto u Parizu izboriće samo jedan tim.

Za to vrijeme, u Njemačkoj će na Evropskom prvenstvu u fudbalu od 14. juna Slovenija igrati protiv Danske (16. juna u Štutgartu), Srbije (20. juna u Minhenu) i Danske (25. juna u Minhenu, takođe na Alijanca areni). Ako se košarkaška reprezentacija bude pripremala u Sloveniji ili u blizini zemlje, zaista će lako moći da se dogodi da Dončić gleda i Piksijev tim na stadionu Bajerna u junu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC