• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Jurio sam Miličića po gradu, to je istina!" Karmelo Entoni: Čuo sam priče o Darku, morao sam da ga nađem!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Hit priča Karmela Entonija sa početka karijere. Toliko je želio da on bude dio ekipe Detroita da je jurio po gradu kako bi pokazao da je bolji od Darka Miličića.

 Karmelo Entoni o Darku Miličiću Izvor: MN Press/Youtube/ DwyaneWade/Printscreen

NBA draft 2003. godine bio je jedan od najboljih u istoriji, a zauvijek je ostalo upamćeno to da je Darko Miličić bio drugi pik na tom draftu. Prvo mjesto je bilo rezervisano za srednjoškolca Lebrona Džejmsa koji je stigao u Klivlend, a Karmelo Entoni je bio ubijeđen da će otići u Detroit. Tada već sjajna ekipa sa Čonsijem Bilapsom, Rašidom i Benom Valasom, Tajšonom Prinsom, Memetom Okurom i Ripom Hamiltonom imala je pravo biranja drugog pika. 

Željeli su Entonija, slali su mu signale i poklone, a na kraju ga je draftovao Denver sa treće pozicije. Taj izbor ni Denveru neće donijeti uspjeh u plej-ofu, ali Karmelo ne zaboravlja šta mu se tada desilo.

"Mislio sam da sam već odabran, da je gotovo. Rečeno mi je da ću biti drugi pik. Samopouzdanje mi je raslo, dobijao sam trenerke, čarape, košarkaške lopte od Detroita, kao da sam bio njihov član već na koledžu. A onda se to nije dogodilo", rekao je Karmelo Entoni gostujući u emisiji kod Dvejna Vejda. 

Izvor: Profimedia

Toliko mu je bilo stalo da bude dio tima koji je naredne sezone osvojio šampionski prsten da je čak otišao u Detroit da proba da nađe nepoznatog klinca iz Srbije koji će mu zauzeti mjesto! 

"Čuo sam priče o Darku i Detroitu i odmah se spremio da idem tamo. Morao sam da ga pronađem mjesto gdje trenira, da dođem do njega. Gdje ga kriju? Išao sam u svaku teretanu kako bih ga pronašao, to je istinita priča. Htio sam da ga pronađem, da ga pobijedim jedan na jedan i da pokažem da sam ja prvi pik Detroita", naglasio je Melo. 

Karmelo je na kraju u Denveru ostao osam godina, zatim je šest sezona igrao za Njujork Nikse, pa po godinu za Oklahomu i Hjuston. Dvije sezone proveo je u Porlandu, jednu u Los Anđeles Lejkersima i sada je penzioner pošto mu od 2022. niko nije ponudio ugovor.

"Morao sam da se uzdignem, da izađem zreliji iz te situacije. Možda bi stvari bile drugačije da sam završio u Detroitu. Ali tako razmišljam sa trenutnim iskustvom. Kao klinac, glavom sam bio u Detroitu, na samo sat vožnje od Baltimora. Zamišljao sam kako bi mi bilo u toj kulturi, atmosferi i ljubavi koju Detroit pruža. Bili bi ludo", prisjetio se Entoni. 

(MONDO, N.L,) 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC