• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Senzacija u finalu, Šabaz Nejpir je tragičar!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Veliko iznenađenje u Italiji, autsajder osvojio trofej predvođen Igorom Miličićem!

  Sabaz Nejpir promasio bacanje Napoli osvojio Kup Italije protiv Armanija Izvor: EPhotopress / Shutterstock Editorial / Profimedia

Donedavni košarkaš Crvene zvezde Šabaz Nejpir doživio je šokantan poraz sa svojim Armanijem u finalu Kupa Italije. Velikan iz Milana pao je u finalu u duelu protiv Napolija, 72:77.

Na tri sekunde prije kraja, pri rezultatu 72:75, dok se Armani nadao bar teorijskoj šansi da ostane u igri do kraja, Nejpir je promašio čitav obruč, u želji da namjerno ne iskosiristi slobodno bacanje. Samim tim, Napoli je automatski dobio loptu, a visoki igrači Armanija nisu dobili šansu da se eventualno bore za ofanzivni skok.
Pogledajte tu situaciju:

Trofej je osvojio tim koji sa klupe vodi hrvatski stručnjak Igor Miličić, poznati selektor Poljske. To je njegov prvi uspjeh u Kupu Italije, a drugi u istoriji njegovog tima, koji je prethodno osvajao 2006.

Najbolji strelci Napolija bili su igrači dobro poznati ljubiteljima košarke - Tajler Enis, bivši plejmejker Lejkersa i Fenerbahčea Željka Obradovića, ubacio je 21 poen uz sedam asistencija, bivši plej Cedevite Džejkob Pulen dodao je 14, a hrvatski internacionalac Tomislav Zubčić 11.

Sa druge strane, u Armaniju su visoki igrači najviše "vukli", Nikolo Meli ubacio je 20 poena, Nikola Mirotić 19, ali to nije bilo dovoljno da trofej ode u Milano. Šabaz Nejpir, koji je početkom sezone ostavio katastrofalan utisak u Zvezdi, za 29 minuta u igri postigao je osam poena, uz šut za tri poena 1/5 i četiri asistencije.

Armani će se sada vratiti utakmicama u domaćem prvenstvu, u kojem je treći (14-6) sa dvije pobjede manje od lidera Breše (16-4). Napoli je šesti, sa učinkom 11-9. U Evroligi, tim Etorea Mesine u Evroligi je na 12. poziciji, sa skorom 11-15 i prvi ispod Partizana (12-14), pa će se u završnici ligaškog dijela boriti za plasman u plej-in.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

03:10
Šabaz Nejpir izjava posle derbija
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC