• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije bio penal za Zvezdu, ni crveni za IMT: Jokić otkrio greške sudija na mečevima "vječitih"

Zdravko Jokić pričao je o greškama sudija na mečevima Crvene zvezde i Partizana u Superligi.

 Zdravko Jokić o sudijskim greškama na mečevima Crvene zvezde i Partizana na  Izvor: Printscreen/Arena Sport

Partizan i Crvena zvezda nastavljaju bitku za šampionsku titulu, crno-bijeli imaju bod prednosti pred 22. kolo domaćeg šampionata. Tim Igora Duljaja pobijedio je u prošlom kolu IMT u Humskoj (5:2), dok je sastav Vladana Milojevića slavio na gostovanju u Novom Pazaru (3:0). O spornim situacijama sa ta dva meča pričao je Zdravko Jokić.

Iskusni nekadašnji arbita je u emisiji "Arene sport" analizirao dešavanja sa tih mečeva. Pazarci su se žalili zbog penala koji je u 36. minutu dosuđen za crveno-bijele.

"Stavljam se u položaj sudije koji je vertikalno postavljen. Teško je vidjeti iz njegove pozicije, stopalo ide ka glavi igrača Zvezde, ali iz ovog ugla vidimo da nije bilo kontakta, već da je igrač Pazara izbio loptu prvi i poslije toga došlo je do kontakta koji nije kažnjiv, jer je pratio fudbalsko kretanje, nosila ga je inercija. Prekršaj nije bezobziran, da je bilo tako, onda bi se dosudio i penal. Ovo nije penal, vidimo da nema prekršaja za kazneni udarac", rekao je Jokić.

Novi Pazar - Crvena zvezda
Izvor: YouTube/Arena sport

U Humskoj je u 64. minutu dosuđen jedanaesterac za Partizan, sudija Andrija Stojanović nije vidio igranje rukom, pa je poslije poziva iz VAR sobe pokazao na "kreč". "Isti položaj sudije, vertikalno stoji. Svake godine imamo probleme sa instrukcijama UEFA, vidimo da mu je desna ruka odručena, možda je htio u klizeći start, nije to uradio, ruka štiti prostor i vidimo da je odručena. Dobra odlluka sudije, koji to nije vidio u prvi mah."

IMT je meč završio sa desetoricom, a Jokić smatra da je prvi žuti karton za Vladimira Radočaja bio prestrogo pokazan. "Uvijek imamo primjedbe, kada bi sudija znao da će igrač dobiti drugi, ne bi mu dao prvi. Ovdje je borba za poziciju, bilo je kratko povlačenje u delu terena koji započinje napad, znači nije obećavajući. Da se to dogodilo na drugoj polovini terena... Kratko je trajalo, borba za poziciju, trebalo je preskočiti karton i upozoriti igrača da će sjledeći takav start biti kažnjeno."

Partizan - IMT
Izvor: YouTube/Arena sport

Poslije samo četiri minuta Radočaj je dobio drugi žuti, a nekoliko minuta kasnije dosuđen je i penal za goste. "Drugi žuti je iz onih žutih kartona koji je stvarno drugi žuti, start koji se kažnjava kartonom. Što se penala tiče, igrač Partizana je u želji da izbaci loptu udario protivnika, bio je penal", zaključio je Zdravko Jokić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC