• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najavili povratak u Evroligu, a on izašao na crtu Durentu i Vagnerima: Veteran se bori za NBA ugovor i dobro mu ide!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Evan Furnije nema namjeru da ide nazad u Evropu!

 Evan Furnije odličan u NBA ligi Izvor: Christian Petersen / Getty images / Profimedia

Nakon što je Evan Furnije trejdovan u najgori tim NBA lige Detroit Pistonse pričalo se da bi iskusni šuter sa 31 godinom mogao da bude otpisan i vraćen u Evropu. To bi mnogi evroligaši jedva dočekali, ali za sada djeluje da od toga nema ništa. On je ponovo bio u sastavu Pistonsa i sada je u porazu 112:109 od Orlanda postigao 13 poena i imao tri skoka. 

Imao je duele sa Francom Vagnerom koji je postigao samo poen više od njega, a iako je ubjedljivo najefikasniji na meču bio Kejd Kaningem sa 26 poena nije mogao Detroit ni ovdje do pobjede. Prije toga je Furnije u meču sa Finiks Sansima dobio zadatak da čuva Kevina Durenta i postigao je 10 poena, a iskusni krilni košarkaš mu je ubacio 25 poena, dok je protiv Indijane takođe dao 10 poena. 

Furnije je počeo karijeru u Nanteru, igrao je u Poiteru, a 2012. su ga Denver Nagetsi birali kao 20. pika. Tu je proveo dvije sezone, pa je sedam godina igrao za Orlando i nakon kratke epizode u Bostonu otišao je u Njujork. Sada mu Detroit sigurno neće ponuditi nastavak saradnje, ali djeluje da bi osvajač olimpijskog srebra, dvije svjetske bronze i srebra i bronze sa Eurobasketa sa Francuskom ipak mogao da ostane u NBA.

U ostalim mečevima večeri Boston Seltiksi su uspjeli da savladaju Njujork 116:102, a sjajne partije su imali Džejlen Braun sa 30 i Kristaps Porzingis sa 22 poena dok je Džejlen Branson dao 34. Minesota je dobila Bruklin 101:86, uz 29 poena Entonija Edvardsa i 28 poena Karla Entonija Taunsa. 

(MONDO, N.L.) 

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC