• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić pokazao Joviću ko je gazda! Nikolina MVP partija protiv imenjaka

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nikola Jokić je sa Denverom pobijedio Nikolu Jovića i Majami.

 Denver pobijedio Majami uz sjajnu igru Nikole Jokića Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nikola Jokić pokazao je Nikoli Joviću kako igra MVP NBA lige i koliko još mora da uči da bi došao do najvišeg nivoa. U pobjedi Denvera protiv Majamija (103:97), srpski centar ubacio je 18 poena, uz 11 skokova i sedam asistencija za 38 minuta na parketu. Na drugoj strani Jović je za 25 minuta postigao sedam poena, uhvatio šest lopti i imao jednu asistenciju.

U reprizi prošlosezonskog finala istakao se Majkl Porter junior (30, 11sk), uz Kentavijusa Koldvela-Poupa (18, 2sk, 2as), dok je Gordon uz 16 poena imao devet skokova. Ono što i te kako brine Nagetse je povreda Džamala Mareja koji je napustio teren u prvom poluvremenu poslije izvrtanja zgloba. Nije se vraćao u igru i čekaju se dodatne informacije. Meč je riješen u dramatičnoj završnici kada je Jokić na sedam sekundi prije kraja pogodio oba slobodna bacanja poslije poena Batlera.

U redovima Hita najbolji su bili Bem Adebajo (22, 8sk) i Džimi Batler (21, 7sk). Interesantno je da je pred start duela Tomas Brajant dobio šampionski prsten upravo od Poupa i poslije toga je morao da napusti dvoranu. On je suspendovan zbog učešća u tuči na meču sa Nju Orleansom, ali su čelnici NBA lige napravili ustupak i dozvolili mu da se pojavi na parketu prije meča.

Denver tako poslije 60 utakmica ima skor 41-19 i treći je na Zapadu, ispred su Oklahoma (41-18) i Minesota (42-17). Majami je trenutno na 8. mjestu na Istoku sa skorom 33-26 i traži mjesto u plej-ofu kako bi izbjegao plej-in turnir.

(MONDO - N.S.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC