• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li košarkašima Partizana treba sveštenik? Avramović: "Duhovnik bi iskorjenio mržnju!"

Autor Dragan Šutvić

Bek crno-bijelih Aleksa Avramović istakao da je dobra ideja da klubovi angažuju sveštena lica.

 Da li Partizanu treba sveštenik  Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Košarkaš Partizana Aleksa Avramović veliki je vjernik i često u svojim izjavama govori o pravoslavlju, Bogu, svom shvatanju vjere. O tome šta sve može da uradi uz pomoć boga Avramović je govorio u podkastu oca Predraga Popovića, gdje je istakao i da Bog usliši molitve svih sportista koji u isto vrijeme izađu na teren.

Rođeni Čačanin pričao je i o jednoj veoma zanimljivoj temi - upoređujući sportske psihologe koji su sve češće prisutni u klubovima i sveštenike, saznali smo da Aleksa Avramović smatra kako bi bilo dobro da timovi uz sebe imaju duhovnika. Kao vjerujućem čovjeku, Aleksi Avramoviću bi to bilo veoma značajno, a bek Partizana smatra da bi uticalo i na smanjenje mržnje u sportu!

Otac Predrag Popović napomenuo je da se u jednom od razgovora sa Nikolom Mirotićem dotakao uloge psihologa u ekipi Barselone, a Aleksa je zatim otkrio da i u Partizanu postoji ta uloga.

"Da, Partizan ima svog psihologa. On radi svoj posao, na nekim igračima se stvarno vidi napredak. Ja generalno imam ljude sa kojima ja razgovaram", rekao je Aleksa Avramović u podkastu "I u dobru, i u zlu" i zatim dobio pitanje šta bi bilo kada bi Partizan imao svog duhovnika, sveštenika koji bi pratio ekipu, blagoslovio, čitao molitve, pričao sa igračima...

"Vrhunska ideja. To bi bilo baš dobro. Dobro, mi sad pričamo o nekim stvarima... Bilo bi lijepo, bilo bi baš lijepo, svima. Vjerujte mi. Sigurno bi se mržnja i loše navike vremenom iskorjenjavale", istakao je Aleksa Avramović, a na opasku oca Predraga Popovića da bi u se u društvu sveštenika dobro jelo i pilo bek Partizana je dodao: "Samo umjereno."

Prethodnih godina od Alekse Avramovića se u javnosti često čulo kako on doživljava vjeru. Govorio je o molitvama za zdravlje saigrača Boriše Simanića koji je u dresu reprezentacije ostao bez bubrega na Mundobasketu, krstio se tokom finala Svjetskog prvenstva na Filipinima protiv Nijemaca, a naveo je i koji njegovi saigrači su vjerujući.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC