• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić promašio šut za pobjedu: Bolan poraz Denvera poslije drame i produžetka - Durent stavio tačku

Nikola Jokić upisao je dabl-dabl učinak u porazu od Finiksa.

 Denver poražen Finiksa Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nikola Jokić kasno se "probudio", Denver je izgubio kod kuće od Finiksa i to može skupo da ih košta u borbi za prvo mjesto na Zapadu (117:107). Igrao se produžetak u Koloradu, a srpski centar je za 44 minuta na parketu dao 25 poena, uz 16 skokova i 5 asistencija (4/11 za dva, 4/7 za tri, 5/7 sa penala).

Nije dvostruki MVP lige bio na svom nivou skoro tri četvrtine, najbolji pokazatelj toga je podatak da je dvocifren broj poena prešao na oko pet minuta prije kraja treće dionice kada je na semaforu stajalo 82:67 za goste. Djelovalo je da je sve gotovo. Ali, šampioni ne bi bili šampioni, da ne mogu da se vrate. Polako su spuštali minus, Jokić i Marej su radili ono u čemu su najbolji, da bi Poup na 90 sekundi prije kraja pogodio trojku za vođstvo poslije dodavanja Jokića (100:99). Marej je potom poentirao, ali je na to Durent imao odgovor i dao je trojku za izjednačenje na 27 sekundi prije kraja (102:102). Uslijedio je tajm-aut Melouna, Nikola je imao šut za pobjedu, pokušao je iz teške pozicije, lopta je pogodila obruč, nije ušla.

U dodatnih pet minuta je "eksplodirao" jedan od najboljih poentera u istoriji NBA lige. Durent je uzeo loptu, pogodio svih pet šuteva iz igre (1/1 za dva, 2/2 za tri, dao je 8 od 15 poena svog tima i donio pobjedu. Jokić je pogodio samo jednu trojku u tom periodu, dok je Marej promašio sva tri šuta koja je uzeo.

Kada je lista strijelaca u pitanju u poraženom timu efikasniji od Jokića bio je samo Marej (28, 9as, 7sk), Porter je dodao 20 poena, dok je na drugoj strani najbolji bio Durent (35, 8sk, 5as), a Grejson Alen je dodao 28 (8/12 za tri). Jusuf Nurkić je odigrao solidnu partiju te je postigao sedam poena, imao 12 skokova i šest asistencija za pola sata igre.

Denver je tako ostao treći na Zapadu sa skorom 42-20, ispred su Oklahoma i Minesota i jasno je da će u završnici sezone da se vodi velika borba za vrh i prednost domaćeg terena do kraja plej-ofa te konferencije.

REZULTATI:

  • Šarlot - Orlando 89:101
  • Bruklin - Filadelfija 112:107
  • Klivlend - Boston 105:104
  • Majami - Detroit 118:110
  • Njujork - Atlanta 100:116
  • Toronto - Nju Orleansa 98:139
  • Hjuston - San Antonio 114:101
  • Dalas - Indijana 120:137
  • Denver - Finiks 107-117*
  • *posle produžetka



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC