• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gotovo - Dubai sutra ulazi u ABA ligu: Sve je dogovoreno, stižu na Jadran zbog Evrolige i donose milione!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Spreman je Dubai da uloži milione u ABA i Evroligu, a izgleda da će ovaj projekat zaživjeti u obje organizacije od sljedeće godine.

 Dubai igra ABA ligu i Evrokup od naredne godine Izvor: Kurir/ Petar Aleksić

U srijedu će sve biti gotovo, Dubai će krenuti u svoj put ka Evroligi! Prema navodima "Jurohupsa" u srijedu će se ozvaničiti da je Evroliga dala zeleno svjetlo da tim iz Dubaija pristupi evropskoj košarci, sa namjerom da uđe i u Evrolgiu. Za sada su prema navodima ovog medija samo dva kluba protiv ove ideje, ali se očekuje da se svi usaglase do srijede.

Već je dogovoreno da Dubai naredne godine zaigra u Evrokupu, a izvršni direktor Evrolige Paulius Metiejunas i predsjednik takmičenja Dejan Bodiroga su stali iza tima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. A došle su vijesti i o regionu koje se tiču i Srbije kada je ovaj projekat u pitanju. 

Navodno će već u utorak biti objavljeno da će naredne sezone Dubai igrati u ABA ligi! Oni imaju obavezu da igraju još jedno takmičenje pored Evrolige, a očigledno da su se odlučili da zaigraju na Jadranu. Od ranije se zna da je Dubai u svoju ponudu uključio plaćanje prevoza i smještaja timovima koji budu gostovali kod njih, a kao i u Evroligu i u ABA ligu su spremni da ulože novac.

Juniorski tim Dubaija je već igrao na nekim turnirima ABA lige, a prema ranijim navodima iz medija plasman Dubaija neće remetiti planove Evrolige oko broja mjesta u eliti koje je spremna da ponudi ovom takmičenju. Sada nam ostaje samo da čekamo utorak i srijedu...

(MONDO, Eurohoops, N.L.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC