• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potvrđeno za MONDO - ABA liga nije rekla "ne" Dubaiju!

Autor Mladen Šolak

Nakon objave grčkih medija da je klub iz Dubaija odbijen u regionalnom takmičenju, MONDO je provjerio tu informaciju u ABA ligi.

 ABA liga nije odbila Dubai  Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Grčki mediji objavili su da je ABA liga odbila prijedlog Dubaija da se pridruži regionalnom takmičenju, ali to nije tačno. Bar ne za sada, jer klubovi još nisu na sjednici Skupštine ABA lige glasali o prijemu tima iz Azije na "Jadran", pa samim tim nema definitivne odluke ni o prijemu, ali ni o odbijanju Dubaija.

MONDU je potvrđeno u ligi da sjednica sa tako važnim pitanjem još nije održana, niti su se klubovi oglasili o tom pitanju, pa je automatski i nemoguće da novi tim iz Dubaija bude odbijen već sada, 5. februara.

Prema informacijmaa koje su objavljivane prethodnih nedjelja i mjeseci, novi tim iz ABA lige učestvovaće u ABA ligi, a očekuje se i sastanak klubova-vlasnika Evrolige, na kojem bi isti klub mogao da bude primljen i u najjače evro-takmičenje.

Takođe, već se nazire da će Dubai sljedeće sezone imati jak tim i da je navodno ponudio bogat ugovor i centru Real Madrida, Valteru Tavarešu. Takođe, najavljeno je da će Dubai u realizaciju svog projekta uložiti čak 150 miliona evra, čime bi mogao da odmah postane konkurentan i u ABA ligi i u Evroligi, ako bude učestvovao u tim takmičenjima.

Takođe, najavljivano je da će Dubai dovesti u Evroligu i novog glavnog sponzora, avio-kompaniju "Fly Emirates", jer aktuelni ugovor sa nazivnim sponzorom "Turkish Airlines"-om ističe 2025. godine. Istovremeno, dobro obavešteni španski mediji navodili su da Dubai ipak neće imati neograničen budžet i da neće moći da nadmaši sve postojeće klubove u Evropi.

Podsjetimo, saradnja Dubaija i ABA lige je već uspostavljena, kroz takmičenje tog tima u juniorskoj ABA ligi.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Više vijesti iz ABA lige

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC