• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Frka u Zvezdi, nema ko da prevede loptu - Topić u mraku, Teo daleko, a Jago u bolnici!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Crvena zvezda muku muči sa povredama ove sezone, a sada u finišu regularnog dijela sezone problemi se nižu jedan za drugim.

 Crvena zvezda bez pleja poslije povrede Jaga dos Santosa Izvor: MN Press/Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Crvena zvezda je poražena od Makabija na svom terenu 84:80 nakon odlično odigranog prvog poluvremena, a možda i veći problem od poraza je ono što se desilo samo dva minuta pred kraj meča.

Dobio je Jago Dos Santos jak udarac u glavu od snažnog krilnog centra Makabija Bonzija Kolsona, a kada se meč završio saznali smo da je završio u bolnici. Na kraju se ispostavilo da je povreda mnogo teža nego što se mislilo i da je možda potreban i operacioni zahvat!

Ovo stvara ogromne, ogromne probleme sastavu koji je već desetkovan i to upravo na pozicijama spolja. Govorio je Janis Sferopulos kako je na meču sa Makabijem imao samo tri igrača koji mogu da prenesu loptu, a već protiv Cibone bi to moglo da se svede na dvojicu!

ŠTA JE SA JAGOM?

"Ima potres mozga. Nalazi se u bolnici i ljekari vode brigu o njemu. Nije teža povreda, lakši potres mozga je u pitanju. Osjećao se bolje u svlačionici, ali su bili neophodni dodatni pregledi i zato je prevezen u bolnicu", rekao je poslije meča Janis Sferopulos. Na njegovu, Jagovu i žalost navijača Crvene zvezde, ispostavilo se da je povreda ipak ozbiljnije prirode.

"KK Crvena zvezda Meridianbet obavještava javnost da je naš igrač Jago Dos Santos zadobio povredu po tipu impresivne frakture prednjeg zida frontalnog sinusa, kao i lakši potres mozga, i to kao posljedicu udarca od strane protivničkog igrača laktom u predjelu čela. Nakon hitno sprovedene dijagnostike i pregleda neurohirurga i ORL specijaliste, Jago Dos Santos je zadržan u KBC Zemun na observaciji tokom noći. Ovakav tip povrede obično zahtjeva operativno liječenje koje je u razmatranju. KK Crvena zvezda Meridianbet će o daljem stanju, kao i prognozi liječenja i oporavka Jaga Dos Santosa naknadno obavijestiti javnost", navodi se u saopštenju kluba sa Malog Kalemegdana koje je stiglo u četvrtak uveče poslije meča.

ŠTA JE SA OSTALIMA?

"Nije samo Miloševo odsustvo bilo važon, nije bilo Nedovića, Lazića, Topića, svi igramo zajedno. Lazić bi trebalo brzo da ozdravi, Nemanja je dobio udarac i on se brzo vraća, dok se Teodosić ne vrati imaću više opcija", objasnio je Janis Sferopulos poslije meča.

Nikole Topića nema od duela sa Partizanom 4. januara, a iako je tada najavljivano da povreda nije toliko ozbiljna i da bi uskoro mogao da se vrati na teren, njega još uvijek nema, propustio je već puna tri mjeseca i izgleda da se neće skoro vraćati. Što se tiče Miloša Teodosića on je "rovit" igrao Kup Radivoja Koraća i to se isplatilo u Nišu. Odigrao je fantastično, bio je MVP finala i donio je prvi trofej ove sezone svom timu, ali ga već oko mjesec dana nema na terenu i nije zvučao Janis Sferopulos kao da ga uskoro očekuje na terenu.

Nemanja Nedović je dobio udarac na prošlom meču protiv Krke u ABA ligi i ima bol u mišiću: Vjerovatno nije bio planiran za meč protiv Cibone u nedjelju, ali će poslije povrede Jaga možda i morati da zaigra. Branko Lazić je bolestan i vidjeće se kakva je situacija sa njim do vikenda.

Naravno tu je i pitanje kada će se Trej Tompkins priključiti timu na utakmicama, ali s obzirom da rotacije na visokim pozicijama ne nedostaje, to je manji problem za crveno-bijele. "Tompkins je počeo da trenira individualno, potrebno mu je više vremena, idemo postepeno, dan po dan, ljekari rade sa njim i sa drugim povrijeđenim igračima. Idemo polako, korak po korak, dok ne riješimo sve probleme. Vjerujemo u proces i nadam se da ćemo ga uskoro vidjeti na terenu", zaključio je Sferopulos.

ŠTA ČEKA CRVENO BIJELE?

Zvezda trenutno ima samo dvojicu zdravih igrača koji mogu da odgovore na poziciji pleja, iako ni jedna ni drugi primarno nisu to. Adam Hanga je mnogo puta ove sezone igrao na poziciji organizatora igre, a iako može a pomogne, vidjeli smo da mu to mjesto baš i ne prija na duži period. Džavonte Smart je više bek, ali će očigledno morati da razigrava saigrače u narednom periodu a sve počinje od meča sa Ciboom u nedjelju.

Zatim 20, marta dolazi Panatinaikos, pa 22. Virtus i već za te mečeve bi Janisu Sferopulosu bilo mnogo lakše prije svega ako bi mu se vratili Nemanja Nedović i Branko Lazić. Potom slijedi Mega takođe u "Areni" i makar do duela sa Real Madridom 29. marta neće crveno-bijeli mnogo mrdati iz Beograda. Za kraj marta dolazi Studentski centar, zatim i Olimpijakos, a posljednje dvije utakmice regularnog dijela sezone su gostovanja Splitu i Efesu. Taj 11. mart kada se regularni dio sezone završava je jako blizu, na 25 dana od nas i Janis Sferopulos i Crvena zvezda u ovom trenutku žele da taj datum dočekaju samo što zdraviji i spremniji.

(MONDO, Nikola Lalović)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC