• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bjelica je mijenjao košarku svojom igrom! Pešić se javio: Njegov značaj je nemjerljiv

Predrag Danilović i Svetislav Pešić oglasili su se poslije odluke Nemanje Bjelice da završi karijeru.

 Pešić i Danilović o Bjelici Izvor: MN PRESS

Nemanja Bjelica (35) završio je košarkašku karijeru. Odlučio je da se povuče i to je objavio prvo na društvenim mrežama, pa je poslije toga imao emotivno izlaganje i zahvalnost svima koji su mu pomogli da postane to što jeste. Oglasio se i košarkaški savez Srbije tekstom pod naslovom "Hvala profesore".

Predsjednik KSS Predrag Danilović zahvalan mu je na svemu što je uradio u dresu sa nacionalnim grbom.

"Prvo mu želim dobro zdravlje i puno uspjeha poslije bogate košarkaške karijere. Na terenu i van njega bio je neko ko druge čini boljim i od njega su saigrači već u ranoj fazi karijere mogli dosta da nauče. U ime KSS želim da mu se zahvalim na doprinosu koji je dao našoj košarci kroz reprezentativne selekcije", rekao je Danilović.

Jedan od trenera koji je imao veliki uticaj na Nemanjinu karijeru je Svetislav Pešić. On ga je doveo u Crvenu zvezdu 2008. godine i odatle je krenuo uspon.

"Treba da bude ponosan na sve što je uradio u karijeri. Nije imao samo fantastičnu karijeru, već je bio jedan od rijetkih koji je svojim načinom igre mijenjao igru. Bio je značajan za stvaranje nove Zvezde. Njegov značaj za cjelokupan razvoj srpske košarke je nemjerljiv. Prije svega mu želim dobro zdravlje i dobar izbor za rad u budućnosti, sa željom da ostane u košarci", zaključio je Pešić.

Bjelica je sa reprezentacijom Srbije osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu (2014. godine) i Evropskom (2009. godine), a osvojio je zlato kao član Univerzitetske reprezentacije 2009. godine. Osvojio je i NBA titulu sa Golden Stejtom, a 2015. godine bio je MVP Evrolige kao igrač Fenerbahčea.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC