• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemanja Bjelica završio karijeru! (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nemanja Bjelica odlučio je da završi košarkašku karijeru.

 nemanja bjelica zavrsio kosarkasku karijeru Izvor: MN PRESS

Nemanja Bjelica (35) odlučio je da završi košarkašku karijeru! Objavio je snimak na Instagramu i tako potvrdio da je došlo vrijeme da ode u penziju. "20 godina, hvala ti košarko", napisao je srpski košarkaš i tako svima saopštio da je donio konačnu odluku o svojoj budućnosti.

On je pred početak sezone potpisao sa Crvenu zvezdu Meridianbet, igrao je na pripremnim mečevima i onda se povrijedio. Nažalost, izgleda da nije u stanju da nastavi da se profesionalno bavi košarkom... Na spomenutom snimku objavio je neke od najljepših momenata iz svoje karijere, od Zvezde, Fenerbahčea, reprezentacije Srbije, NBA lige.

Rođen je 9. maja 1988. godine i profesionalnu karijeru počeo je u anonimnom austrijskom klubu Traškišen Lajons. Tamo ga je primijetio Svetislav Pešić i doveo ga je u Zvezdu 2008. godine. Brzo je pokazao šta sve zna i umije, igrao je praktično sve pozicije, od pleja do centra i pokazao zavidno znanje sa loptom u rukama i sve svoje vještine.

Pogledajte snimak:

Odatle je otišao u Baskoniju, tamo se mučio u svojoj prvoj sezoni i onda je "eksplodirao", bilo je to dovoljno da ga Željko Obradović dovede u Fenerbahče. Sa turskim klubom postao je MVP Evrolige, titulu na fajnal-foru u Madridu te sezone osvojio je upravo Real koji je u polufinalu dobio Fener, a onda je u borbi za treće mjesto turski klub izgubio od CSKA.

Iz Istanbula je Nemanja otišao u NBA ligu i tamo je počeo u Minesoti gdje se zadržao tri sezone. Prešao je zatim u Sakramento, pa u Majami i onda je otišao u Golden Stejt. Sa Voriorsima, Stefom Karijem, Klejom Tompsonom i ekipom osvojio je NBA titulu 2022. godine. Srušili su Boston Seltikse u finalu (4:2) i poslije toga je riješio da se vrati u Evropu i da potpiše za Fenerbahče. Nažalost, tada su krenuli veliki problemi sa povredama od kojih nije uspeo u potpunosti da se oporavi i da se vrati na svoj nivo. Vratio se u Zvezdu, ali nije uspio da zaigra sa svojim prijateljem Milošem Teodosićem.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:20
Nemanja Bjelica
Izvor: Instagram/nemanjabjelica8
Izvor: Instagram/nemanjabjelica8

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC