• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić ovo pokušava devet godina - i još nije uspio!

Autor Dragan Šutvić

Pogledajte šta Nikola Jokić pokušava već devet godina i nijednom nije uspio.

 Nikola Jokić devet godina pokušava da izbori faul za tri bacanja  Izvor: Twitter/HarrisonWind/Screenshot

Nikola Jokić ispisao je prethodne večeri istoriju NBA lige uprkos porazu svog Denvera protiv Finiksa (104:97). Jokić je meč završio sa 22 poena, 10 asistencija i devet skokova, a to je bilo dovoljno da "probije" granicu koju niko nikada nije uspio u NBA ligi.

O čemu se radi? Jokić je prvi košarkaš koji je u periodu od pet godina uspio da ubaci više od 8.000 poena, da uhvati više od 4.000 skokova i da zabeleži više od 3.000 asistencija. To niko u istoriji NBA lige nije uspio sem njega, čak ni neki od najvećih velikana ove igre, međutim ima i stvari koje Jokić ne može da uradi. Preciznije, trenutno možemo da nabrojimo samo jednu koja prilično "štrči".

Američki novinar Harison Vind primijetio je da Jokić nikako ne uspijeva da "ukrade" slobodna bacanja na isforsiranom šutu za tri poena sa veće udaljenosti. To je "trik" kojim se služe svi igrači u NBA koji kada osete ruku protivnika u kontri, odmah šutiraju i sudije uglavnom dosuđuju tri slobodna bacanja za to, ali ne i Jokiću...

U razmaku od samo 48 sati, bio je veoma blizu, međutim njegovi pokušaji protiv Memfisa i Finiksa nisu bili uspješni tako da se devetogodišnje prokletstvo "nastavlja" i pitanje je trenutka do kada će sudije uspijevati da ga ignorišu.


Interesantno je da je u završnici utakmice protiv Finiksa, Jokić u prvi mah dobio zbog faula Grejsona Alena, ali je trener Frank Vogel uložio "čelendž" i sudije su nakon pregledanog snimka odustale od "nagrade" za Jokića. Džejms Kejpers je objasnio da ipak nije bilo dovoljno elemenata za to. Pogledajte i sami i prosudite:

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC