• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić namjerno promašuje šuteve! Razlog je genijalan, novom taktikom zbunio sve u NBA! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Pogledajte novu "izmišljotinu" Nikole Jokića koji je smislio kako da se nosi sa posebnom vrstom defanzivaca tako što će namjerno promašivati.

 Nikola Jokić namjerno promašuje šuteve Izvor: Printscreen/YouTube/Denver Nuggets

Nikola Jokićpoigravao se prethodne noći sa odbranom Memfisa i zvanično najboljim defanzivcem NBA lige za prethodnu sezonu Džerenom Džeksonom Džuniorom. Jokić je u pobjedi Denvera nad Memfisom (128:103) zabilježio 29 poena, 11 skokova i osam asistencija, a i ovoga puta njegovi procenti šuta bili su izuzetno visoki, tako da je pogađao 11/18 (61,1 odsto). A mogao je i više, samo time nije opterećen...

O čemu se radi? Jokić ponekad namjerno promašuje šuteve iz igre, sve kako bi sebi stvorio bolju poziciju za koš, odnosno briga ga šta će pisati u statistici o čemu mari veliki broj košarkaša (sjetite se da neki ne šutiraju za tri poena na kraju četvrtine da ne bi pokvarili statistiku). Pogledajte kako to izgleda:


Jokić ovu tehniku "namjernog promašivanja" koristi uglavnom kada protivničke ekipe na njega stave nižeg košarkaša. Tada se Jokić često odlučuje da šutira, ili bolje rečeno samo baci loptu ka košu, a potom pokupi ofanzivni skok i iz lakše pozicije postigne poene. Jednostavno, fizički je dominantniji od svojih čuvara koji ne mogu da mu pariraju u skoku, a na ovaj način izbjegava i da mu sudije sviraju ofanzivni faul dok se pozicionira pod košem. Ovako je to bilo protiv Niksa:


Na ovaj način je prethodne večeri "matirao" najboljeg defanzivca današnjice Džeksona Džuniora, a to nije jedina stvar koju je dodao svojoj igri, pošto često "izmišlja" nove stvari koje niko drugi u NBA ligi ne koristi. Zbog svega toga nema nikakve dileme ko je i najbolji igrač svijeta, posebno kada se približi plej-of.

Pogledajte i najbolje poteze Nikole Jokića u pobedi nad Memfisom prethodne večeri:

Nikola Jokić
Izvor: YouTube/Denver Nuggets

(MONDO - M. V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC