• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad se Jokić vraća na teren? Povrijeđen u najgorem trenutku - Denveru je sada neophodan

Nikola Jokić propustio meč protiv Portlanda, ali povreda nije ozbiljnija.

 Kad se Nikola Jokić vraća na teren Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Najbolji igrač NBA lige Nikola Jokić propustio je meč Denver Nagetsa protiv Portlanda. On nije bio na raspolaganju treneru Majku Melounu, a američki mediji pokušali su da otkriju stepen povrede zbog kojeg Srbin nije nastupio - djeluje da nema većih problema i da će se najbitniji igrač tima uskoro vratiti na parket.

Pojedini mediji u SAD očekuju da se to dogodi već protiv Memfisa na narednom meču koji Denver igra, dok drugi tvrde da bi zbog kvaliteta protivnika Jokić i tada mogao da odmara. Memfis je jedan od najslabijih timova na Zapadu i nije isključeno da u Koloradu procijene kako Denver može da ih savlada čak i bez pomoći svog najboljeg igrača, pa da srpskom centru omoguće još jedan meč odmora.

Da Jokić neće nastupiti bilo je jasno još nekoliko sati prije početka meča, a reč je o bolovima u lijevom kuku i donjem dijelu leđa. Ipak, Denveru je preostalo još 12 mečeva u ligaškom dijelu takmičenju i sada je veoma bitno da tim zauzme što bolju poziciju pred doigravanje. Prethodne sezone im je prvo mjesto donijelo ogromnu prednost jer rivali nisu navikli na teške uslove u Koloradu, gdje Denver kao domaćin igra na velikoj nadmorskoj visini.

U narednom periodu će Denver morati da prestigne Oklahomu ukoliko želi da bude prvi nosilac na Zapadu, a za to im je neophodan i Nikola Jokić. Dvostruki MVP NBA lige moraće da stisne zube i vrati se na teren dok traje sezona u kojoj će gotovo sigurno osvojiti treće MVP priznanje u karijeri.

Protiv Portlanda nije nastupio ni Džamal Marej, a to je u prvi plan izbacilo igrače poput Redžija Džeksona, Arona Gordona, Kristijana Brauna... I u takvom sastavu Denver Nagetsi su upisali pobjedu, što bi mogao da bude ozbiljan kapital kada krene borba za šampionski prsten. Tim iz Kolorada braniće titulu koju je prošle godine osvojio u finalu protiv Majamija.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC