• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA nema rješenja za Nikolu Jokića!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Tom Tibodo počeo je da se smije kada je dobo pitanje o Nikoli Jokiću.

 Trener Njujorka Tom Tibodo - NBA liga nema rješenje za Jokića Izvor: Tom Tibodo Printscreen/YouTube/NBA/Curious Mike

Nikola Jokić se poigrava u NBA ligi, iz meča u meč pronalazi nove načine da oduševi sve. Da li preko nestvarne asistencije, poena, zanimljivih poteza koji pomažu ekipi. Može sve što zamisli. Glavni je favorit za MVP priznanje i ove sezone prosječno bilježi 26,1 poen, 12,3 skokova i 9 asistencija po meču.

U pobjedi protiv Njujorka (113:110) imao je tripl-dabl (30, 14sk, 11as) i po završetku meča trener gostiju Tom Tibodo dobio je interesantno pitanje od novinara. "Kod igrača kao što je Nikola, da li je važnije da mu oduzmete šut ili dodavanje?". Čim je ovo čuo, počeo je da se smije.

"To je zaista sjajno pitanje i cela NBA liga pokušava da nađe odgovor. Kada pogledate kakav uticaj ima iz godine u godinu i gdje se Denver nalazi, vidite da igraju sjajnu košarku, najviše zbog njega. Ta uloga lidera, igra na pravi način, ako ste otvoreni, dodaće vam loptu, napraviće blok, šutnuće, igraće leđima, kreiraće dobre šuteve za sve. Defanzivno je pametan, odličan na skoku, ima sjajne ruke, ometa napade, sječe dodavanja. Igraju zajedno dugo, svi koriste svoje vrline i zato imaju tako dobar skor", rekao je Tibodo.

Nastavio je da hvali srpskog centra. "Unikatan je, dio onoga što radi je postalo trend u NBA ligi. Njegove vještine su sjajne, može da šutira, doda, dribla, da igra odbranu, skače, da prevodi loptu. Svaki igrač je drugačiji, ne možete da dobijete kompletnu sliku dok ne završi. Dugo su bili dobar tim, pa su postali sjajan tim i to su danas. Zasluge za to zaslužuju svi u organizaciji, Majkl Meloun radi sjajan posao. Kada su najbolji igrači Nikola i Marej, onda na to dodate Gordona, Poupa, Portera juniora. Imaju sve što je potrebno", poručio je Tibodo.

Nagetsi imaju skor 49-21 i nastavljaju borbu za prvo mjesto na Zapadu sa Oklahomom (48-20) i Minesotom (47-22). Plej-of je obezbjeđen, sada se čeka samo konačna pozicija. Ligaški dio sezone polako se bliži kraju...



Standings provided by Sofascore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC