• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Denver gazi i bez Jokića: Bivši igrač Crvene zvezde zablistao protiv šampiona

Srpski košarkaš i njegov najbolji saigrač Džamal Marej gledali pobjedu Denvera.

 Denver bez Jokića bolji od Portlanda Izvor: Ron Jenkins / Getty images / Profimedia

Košarkaši Denver Nagetsa nastavili su borbu za što bolju poziciju na tabeli pred plej-of NBA lige, a na meču protiv Portlanda (114:111) pokazali su da su silni i kada ne igra Nikola Jokić. Najbolji košarkaš najjače lige na svijetu morao je da propusti meč zbog povrede koju je zaradio na prethodnoj utakmici, a njegovi saigrači ipak su upisali trijumf - nije bilo lako pošto je na drugoj strani terena blistao bivši košarkaš Crvene zvezde.

Reprezentativac Australije Duop Rit (27) koji je u karijeri nastupao za FMP i Zvezdu, bio je najefikasniji igrač meča sa 24 postignuta poena. To je samo jedna u nizu izuzetno dobrih partija košarkaša koji je zaobilaznim putem, preko egzotičnih destinacija, stigao do NBA. Nakon odlaska iz Srbije Rit je igrao u Australiji, Kini i Libanu.

U poraženom timu bolji od ostalih bio je Redži Džekson sa 23 postignuta poena, a veoma važnu ulogu imao je i Aron Gordon koji je ubacio poen manje. Istakao se još i Kristijan Braun sa 17 postignutih poena, a treba istaći da je ovaj meč pored Nikole Jokića propustio i Džamal Marej, druga zvijezda tima i najbitniji igrač spoljne linije aktuelnog šampiona NBA lige.

Da će biti ozbiljni kandidati da odbrane titulu, igrači Denvera pokazali su i kada su timu nedostajale dvije prve zvijezde. Već tokom prve dionice meča u nekoliko navrata su imali šest poena prednosti, u drugoj četvrtini stigli su i do maksimalnih "+15", a i u drugom poluvremenu dugo su održavali dvocifrenu razliku. Portland se vratio i nakratko poveo početkom četvrte dionice, ali su Nagetsi imali dovoljno koncentracije da stignu do nove pobjede.

Ekipa Denvera trenutno se nalazi na drugom mjestu Zapadne konferencije (50-21), sa dva odigrana meča više od prvoplasirane Oklahome (49-20). Nagetsi imaju po jednu pobjedu i jedan poraz više od tima koji će im, pomalo neočekivano, biti najveći rival za lidersku poziciju na Zapadu. U tu borbu još bi mogla da se umiješa i Minesota (48-22).

Rezultati NBA mečeva u noći između subote i nedjelje:

  • Orlando - Sakramento 107:109
  • Atlantna - Šarlot 132:91
  • Čikago - Boston 113:124
  • Hjuston - Juta 147:119
  • San Antonio - Finiks 106:131
  • Vašington - Toronto 112:109
  • Portland - Denver 111:114

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC