• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Partizan opet isto - neiskusno! Ne može tako" Za Tonija Kukoča je jedan igrač bio ključan

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ovako je legendarni košarkaški as vidio poraz crno-bijelih od Olimpijakosa iz prvog reda

 partizan izgubio od olimpijakosa analiza tonija kukoca Izvor: MN PRESS

Legendarni košarkaški as Toni Kukoč ovacijama je dočekan na utakmici Partizan - Olimpijakos u Štark areni i iz prvog reda vidio je jedan od najbolnijih poraza crno-bijelih ove sezone. "Istina, hvala im na tome, stvarno sam super dočekan u Beogradu, od Partizanove publike", rekao je Kukoč u intervjuu za "Sport klub".

"Normalno da prija ovakav doček, vidio sam toliko ljudi koje nisam vidio nekih 20-30 godina. Bilo mi je drago, ima toliko starih, dobrih stvari koje su se desile, ali pričali smo uglavnom o Partizanu, utakmici, načinu na koji igra...", rekao je on.

Analizirajući utakmicu, bio je veoma detaljan i precizan: "Ne može se uvijek dobiti, svi znamo koji igramo sport, ali atmosfera je strašna, samo takva, svi igrači imaju želju da igraju dobro u ovakvoj atmosferi, možda nekoga pogodi malo više, naročito neiskusnije, pa se nekako malo smrznu, vidjelo se u par slučajeva... Ja sam imao osjećaj da Partizan kontroliše utakmicu, vodili su 13 razlike i onda me pomalo iznenadili. Neću reći da su bila nonšalantna dodavanja i driblinzi, ali u par trenutaka imali su izgubljene lopte koje su završavale polaganjima, poenima i jednostavno su se tako izgubili. Grci su agresivnom odbranom okrenuli momentum na svoju stranu do te mjere da Partizan primljenih koševa primi koš tako što dva beka izgube igrača koji lako poentira na ziceru. Kad uđeš u zadnjih par minuta u egalu, obično ekipa koja ima taj momentum nađe načina da dobije utakmicu. Štaviše, zadnjih par Partizanovih šuteva izašlo je, Grci su imali par trojki o tablu... Kad pogledaš cijelu utakmicu, mislim da su Grci ipak zaslužili".

"Gledao sam i prošle godine Real Madrid - Partizan, ista situacija, kao da nemaju iskustva da završe utakmicu. Ove utakmice moraju da se završe na slobodnim bacanjima, dodavanjima... Da gubiš toliko lopti na dribling i nemoguće pasove, to nije način"

"Mislim da je više Partizanovih igrača trebalo da preuzme individualni inicijativu, driblinzi su svi bili bliži centru nego liniji trojke i ti pasovi su toliko duboki i voioki da je te pasove lako presjeći i kontrolisati. možda je trebalo više kretnji bez driblinga, pasova, akcija od lopte. izgleda da je dosta toga samo sa loptom i da je dosta driblinga samo sa loptom. kad uđeš i zadnjih šest, sedam, osam sekundi napada sa centra, onda prolaziš kroz devet igrača i to nije lako. Nemaš mirnoću, ni šut nije tako precizan. da se uspjelo malo više doći na penal, izvesti par penala kad je Partizan imao 13 razlike, mislim da se utakmica mogla privesti kraju"

"Grci su igrali agresivnu odbranu na bekovima, vidjelo se da Partizanu nedostaje bekovskog iskustva i da je stvarno najprije problem u prenošenju lopte, a onda kad je preneseš, ne čini mi se da su je dobili pravi igrači koji su prebali da je dobiju. Djelovali su mi zadovoljni što su prešli centar. Po mom mišljenju, igrač koji je preokrenuo utakmicu je plej Vilijams-Gos, dao je trojku o tablu, na sebe je preuzeo par šuteva, i na postu je odigrao jedan-dva puta, i to je ono što okreće utakmicu. On je sa tih sedam poena prelomio".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC