• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić šutnuo, Francuz ga zalijepio: Poslije blokade lopta odletjela na tribine! (VIDEO)

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Francuski centar Rudi Gober strašnim potezom izblokirao Nikolu Jokića.

 Rudi Gober izblokirao Nikolu Jokića Izvor: Twitter/WolvesClips/printscreen

Košarkaši Minesote savladali su Denver Nagets i tako otežali posao aktuelnim šampionima da se na kraju ligaškog dijela sezone domognu prvog mjesta na Zapadu. U impresivnoj partiji Nikole Jokića, koji je igrao iako nedovoljno oporavljen, način da se istakne pronašao je i francuski centar Rudi Gober, jedan od najboljih defanzivaca u ligi. Brutalnom blokadom spriječio je Jokića da postigne poene!

Igrala se prva četvrtina, ostalo je malo više od pet minuta do njenog kraja, a Minesota je imala minimalnu (19:18) prednost. Srpski košarkaš Nikola Jokić dobio je loptu iza linije za tri poena i nakon finte šuta krenuo u karakterističan prodor ka košu. Moglo je da se završi onako kako to inače bude, njegovim poenima nakon što unese u koš sve rivale koji mu se nađu na putu, ali... Pogledajte kako se Gober snašao:

Trostruki dobitnik priznanja za najboljeg defanzivnog igrača u ligi snažno je "zalijepio" loptu koju je Jokić poslao ka košu! Lopta je samo jednom tapnula o parket prije nego što se našla u prvim reduovima tribina, odnosno na mestima pored parketa. Ovu bitku dobio je Francuz, a to nije često bio slučaj u njegovim međusobnim duelima protiv Jokića.

Pamti se situacija od prije nekoliko godina kada je Rudi Gober bio siguran da će uspjeti da sačuva Nikolu Jokića, kojem je to bilo vrlo smešno. Ubacio je 47 poena protiv Francuza, pa ga "pecnuo" tokom meča. "Brate, postigao sam 47 poena, kako me imaš?", odgovorio je Jokić nakon što je Gober rekao saigračima da će ga sačuvati. Ovu anegdotu ispričao je Džamal Marej, Jokićev najbolji saigrač i učesnik meča na kojem se situacija dogodila.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC