• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tristan Vukčević neće da igra za Srbiju!? Otkucao ga Adetokunbo: Prišao mi i rekao "ja sam Grk"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Janis Adetokunbo otkrio je da Tristan Vukčević ipak planira da igra za reprezentaciju Grčke, a ne Srbije kako smo svi pretpostavljali.

 Tristan Vukčević igraće za Grčku Izvor: Jess Rapfogel / Getty images / Profimedia

Tristan Vukčević je u svojoj šestoj partiji u NBA ligi postigao je 14 poena u pobjedi Vašingtona nad Milvokijem (117:113), a stigao je da popriča i sa Janisom Adetokunbom sa kojim je vodio velike bitke. Vukčević je prišao Adetokunbu i obavijestio ga da je Grk, a dvostruki MVP je ostao bez teksta kada je primijetio da mu se obraća na njegovom jeziku.

"Prišao mi je i rekao da je Grk. To me je iznenadilo jer je pričao grčki... Pogledam njegovo prezime i nije mi jasno. Objasnio mi je da je igrao u Grčkoj i razmišlja da igra za našu reprezentaciju. Bio bi baš dobar dodatak našem timu, pogađa trojke, ima dribling. Igrao je dobro, ima iskustva, igrao je u Partizanu, Grčkoj... Značio bi nam!", rekao je Janis Adetokunbo poslije meča o mladom i talentovanom košarkašu.


Njegova "ponuda" da igra za Grčku je pak veliko iznenađenje za Srbiju, pošto je u februaru selektor Svetislav Pešić objasnio da je u njegovim planovima. Zbog pravila FIBA nije mogao da ga pozove za kvalifikacione utakmice protiv Finske i Gruzije, objasnivši da će morati da sačeka vjerovatno do Olimpijskih igara, vjerovatnije do sljedećeg prozora kvalifikacija za EP krajem godine.

Tristan je inače sin Dušana Vukčevića, srpskog reprezentativca koji je igrao za Srbiju i Crnu Goru na Eurobasketu 2003. godine, ali nije moguće da igra za Srbiju dok ne napuni 21 godinu zbog posebnog FIBA slučaja. Rođen je 2003. u Italiji, majka mu je Šveđanka, dok otac posjeduje srpsko i grčko državljanstvo, a gotovo čitavo djetinjstvo proveo je u Grčkoj za koju djeluje da je više vezan.

"Začkoljica" je u tome što je prije 18. rođendana otišao kao državljanin Grčke u Real Madrid, odnosno zvanično se obavezao da će do 21. godine igrati za njihovu reprezentaciju. Ako ne želi, može za nekog drugog od 21. godine... Činilo se da će to biti za Srbiju, međutim djeluje da se nešto promijenilo odlaskom u NBA.

(MONDO - M. V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC