• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dino Rađa savjetovao Tristana Vukčevića: Idi kod Željka, pitaj da oribaš cipele

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kako je Dino Rađa vidio situaciju sa Tristanom Vukčevićem u Partizanu? Imao je savjet za njega prije nego što je otišao...

 dino radja tristan vukcevic trebalo da riba cipele obradovicu Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Tristan Vukčević stigao je u Partizan 2022. godine kao veliki talenat Real Madrida, ali nije kod Željka Obradovića uspio da se izbori za minutažu za koju je mislio da zaslužuje. Zbog toga je Vukčević iznenada otišao u NBA ligu usred Partizanove sezone, gdje već pogađa trojke u dresu Vašingtona, a legendarni Dino Rađa uviđa da su mladi košarkaši potpuno drugačiji nego što je to bio slučaj u njegovo vrijeme.

"Dušan Vukčević, Tristanov otac, igrao je sa mnom, veliki smo prijatelji. Kada je mali odlazio iz Reala, pojavio se Partizan...", prisjetio se Rađa u razgovoru za "Meridian Sport" i potom prepričao svoj savjet: "Otišao je tamo, ali je bio nezadovoljan. I ja mu kažem: ’Idi tamo i pitaj Željka da li je potrebno da mu nosiš torbu, da mu oribaš cipele, da mu kupiš nešto u prodavnici… Šta god, samo da priča sa tobom.’ Kad viče na tebe - znači da mu je stalo da napreduješ. A kad prestane - vrijeme je da ideš, to znači da je digao ruke".

Prema riječima Rađe, ne sviđa mu se što su u košarci sada "roditelji i menadžeri" postali najvažniji, nevezano za slučaj Tristana Vukčevića. Ističe da je trener sada u poziciji da ne smije "ni da pisne", a da je Željko Obradović zapravo na braniku evropske košarke čiji stil čak i izumire.

"Željko Obradović je posljednji Mohikanac koji se drži starih postulata. A čovjek ima devet titula prvaka Evrope! O čemu mi pričamo? Kad Željko govori, svi mirno da stojimo!", naglasio je Hrvat.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:35
PARTIZAN - FENERBAHČE
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

(MeridianSport/MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC