• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tristan Vukčević debitovao u NBA: Otišao iz Partizana za 1,2 miliona evra i odmah dobio šansu

Mladi Vukčević zabilježio prvi skok u ligi gdje igraju najbolji košarkaši na svijetu.

 Tristan Vukčević debitovao u NBA ligi Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Talentovani košarkaš Tristan Vukčević dobio je prve minute u NBA ligi. Doskorašnji igrač Partizana nedavno se preselio iz Beograda u Vašington, koji je crno-bijelima i Realu uplatio - da podijele - 1.200.000 evra, a potencijalnom srpskom reprezentativcu odmah je dao šansu da se dokazuje protiv najboljih na svijetu.

Bivši košarkaš Partizana potpisao je izuzetno dobar ugovor sa Vašington Vizardsima, a da ozbiljno računaju na Vukčevića govori i podatak da je u neizvjesnoj utakmici protiv Toronta proveo na parketu oko tri minuta. Bivši košarkaš Real Madrida i Partizana za to vrijeme je upisao jedan skok, a sigurno mu je potrebno vrijeme da se privikne na košarku u SAD.

Vukčević je rođen u Italiji, odrastao u Grčkoj, a košarkaški stasao u Španiji, gdje je već sa 15 godina postao igrač Rela Madrida. Nakon nekoliko godina u mlađim kategorijama i seniorskom timu slavnog španskog kluba, Tristan Vukčević se u januaru 2022. godine preselio u Partizan. Crno-bijeli dres nosio je do marta 2024. godine, kada je Vašington iskoristio mogućnost da ga odvede u NBA.

Vukčević je tokom tekuće sezone nastupio na 12 mečeva Evrolige i igrao je prosječno nešto više od devet minuta po meču. Bilježio je 4,2 poena i 2,3 skoka, a u rotaciji Željka Obradovića nije uspio da se izbori za veću ulogu. Što se tiče regionalnog takmičenja, Tristan je nastupio na 14 mečeva, uz prosjek od 10,9 poena i 3,6 skoka po utakmici.

Tristan je sin nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde Dušana Vukčevića, a u budućnosti bi mogao da bira za koju reprezentaciju želi da igra. Trenutno postoje osnovi da mladi Vukčević bude reprezentativac Srbije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Švedske, Španije i Italije, iako je često isticano da će postati reprezentativac Srbije kada se za to ukaže prilika.

Podsjećamo, odlazak Tristana Vukčevića u NBA ligu izazvao je brojne komentare u regionalnim medijima, a posebno u Hrvatskoj.

Tamošnji novinari pitali su se kako to da je Srbin odmah dobio šansu da se dokazuje u NBA, dok je jedan od njihovih najvećih talenata Karlo Matković poslat da se dodatno razigra kroz Razvojnu ligu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC