• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto neafirmisani Srbin ide u NBA, a Hrvat mora u Razvojnu ligu? Hrvatski mediji u šoku: "Manje je kvalitetan od njega"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Hrvatski portal "Indeks" pita se zbog čega Tristan Vukčević ide direktno u NBA ligu, a Karlo Matković mora prvo u Razvojnu ligu.

 Tristan Vukčević i Karlo Mtković NBA i Razvojna liga Izvor: MN PRESS

"Zašto neafirmisani Srbin ide direktno u NBA, a Hrvat je morao prvo u Razvojnu ligu?" Ovo je pitanje koje je postavio hrvatski portal "Indeks" poslije odluke Vašingtona da angažuje Tristana Vukčevića (21) za završnicu sezone u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Prije mladog srpskog košarkaša Karlo Matković (22) prešao je iz Cedevita Olimpije u Nju Orleans. Otišao je krajem januara i još uvijek nije debitovao u NBA ligi. Umjesto toga igra za filijalu Pelikansa Birmingem Skandron i odigrao je osam mečeva, uz prosjek od 17,4 poena, 7,5 skokova i 1,5 asistencija.

"Za razliku od Karla koji će do kraja sezone igrati u Dži ligi, čini se da će Srbin direktno u NBA iako je mlađi, manje afirmisan i kvalitetan od Matkovića", piše ovaj portal.

Pronašli su i objašnjenje za to.

"Odlazak mladih evropskih igrača u Ameriku do sada je bio neuobičajen, ali se čini da se stvara novi trend. Vizardsi su mogli da čekaju kraj sezone, ali su ga doveli sada kako bi iskoristili završnicu NBA sezone u kojoj više nemaju rezultatske ambicije i žele da vide šta 213 centimetara visoki Srbin zna i može, kako bi ga bolje pripremili za narednu sezonu. Oni to mogu sebi da priušte, jer će završiti među najgorim timovima u ligi. Pelikansi nemaju taj luksuz sa Matkovićem, jer su usred plej-of borbe", piše u tekstu.

Za dovođenje Tristana Vašington morao je da plati obeštećenje koje je, navodno, 1,2 miliona evra i ta cifra podijeljena je na dva dijela između Partizana i Reala. Podsjetimo, srpski igrač je od kluba iz američke prestonice dobio dvogodišnji ugovor vrijedan 4.849.784 dolara.

Izvor: Profimedia/IMAGO

(MONDO - N. S.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC