• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Borca sumirao trijumf u Sarajevu: "Jako važna pobjeda za nas, svaka utakmica će biti derbi"

Autor Haris Krhalić

Trener KK Borac Zoran Kašćelan komentarisao je sinoćnju pobjedu nad ekipom Bosne, a onda govorio i o narednom susretu u kojem će njegov tim dočekati Igokeu m:tel.

 zoran kašćelan Izvor: ABA liga 2/Dragana Stjepanović

Košarkaši Borca su trijumfom na teškom gostovanju započeli borbu za šampiona BiH za sezonu 2023/24. Izabranici Zorana Kašćelana su na otvaranju Lige 6 u Sarajevu na parketu Skenderije savladali Bosnu rezultatom 74:81.

Bio je to ujedno i prvi poraz za osvajača Kupa BiH na domaćem terenu ove sezone, a Banjalučane je do trijumfa predvodio Džerod Vest sa 17 poena.

U razgovoru za MONDO portal, trener Kašćelan sumirao je sinoćnji trijumf i naglasio kako će, kao i sinoć, u svakoj narednoj utakmici odlučivati nijanse.

"Jako važna pobjeda za nas i otvaranje Lige 6. Svaka utakmica će biti derbi i nijanse će odlučivati. Smatram da smo energetski bili na visokom nivou i da smo fizički iznijeli utakmicu protiv iskusnije ekipe, koja ima fantastične rezultate i koja kao što je poznato nije imala poraz kod kuće. Dosta mirnoće smo imali u samoj završnici utakmice i mislim da smo zasluženo slavili", rekao je Kašćelan za Mondo.

Raspored Borca

Nakon Igokee, Borac će snage odmjeriti naprije protiv Mladosti, a onda i Širokim te Slobodom, a od šestog do desetog kola raspored domaćina je obrnut (Bergerove tablice).

Kašćelan vjeruje da će ova pobjeda mnogo značiti njegovom timu u pogledu samopouzdanja, a cilj je jasan – plasman u završnicu.

"Napravili smo brejk i siguran sam da će nam to mnogo značiti u pogledu samopouzdanja. Ipak, Liga 6 će biti toliko neizvjesna da će svaka utakmica biti zasebna tako da moramo se već sada pripremati za naredni duel i želimo prije svega da se plasiramo u plej-of", dodao je on.

Banjalučki tim nema mnogo vremena za odmor s obzirom da u narednom kolu na svom parketu dočekuju Igokeu m:tel. Crnogorski stručnjak svjestan je činjenice da su „igosi“ favoriti za šampionski pehar, ali straha nema.

"Vjerujem da će pobjeda protiv Bosne biti dobra pozivnica za ljubitelje košarke u Banjaluci da protiv favorizovanog tima iz ABA 1 lige napravimo jedan pravi meč. Pokazali smo i prethodne i prije dvije sezone da možemo da se nosimo sa njima. Ipak, treba biti realan da je Igokea favorit za prvaka i siguran sam da će moji momci imati šta da pokažu", zaključio je trener KK Borac Zoran Kašćelan.

Meč drugog kola Lige 6 između Borca i Igokee igra se 10. aprila u dvorani Borik. Kada je u pitanju zdravstveni bilten banjalučkog tima , van stroja su Sandi Grubelić i Teodor Simić.



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC