• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavlje Borca u Sarajevu! Velika borba u "Skenderiji": Pucale arkade, pljuštale trojke Banjalučana (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Banjalučki Borac savladao je Bosnu u Sarajevu na startu košarkaške "Lige 6" šampionata Bosne i Hercegovine.

 Kk Bosna KK Borac Liga 6 Izvor: Oslobođenje/Senad Gubelić

Počela je borba za šampiona BiH za sezonu 2023/24!

Crveno-plavi su u prvom kolu u utorak savladali sarajevsku Bosnu i nanijeli joj prvi domaći poraz ove sezone. Gosti iz Banjaluke su do trijumfa stigli ponajviše zahvaljujući postignutim trojkama, čak 12 u odnosu na sedam, koliko su ubacili sarajevski košarkaši.

BOSNA - BORAC 74:81 (23:22, 13:19, 20:21, 18:19)

Poslije veoma izjednačene borbe u "Skenderiji", sarajevski košarkaši su minimalno riješili prvu četvrtinu u svoju korist, da bi u nastavku izabranici Zorana Kašćelana uspjeli da u drugoj polovini drugog kvartala preokrenu rezultat i povedu sa "plus sedam" (31:38).

Šef struke "studenata" Aleksandar Damjanović pozvao je minut odmora da prekine seriju Banjalučana, ali su gosti sačuvali vođstvo do isteka poluvremena (36:41).

Bosna je pritiskala u trećem periodu da nadoknadi prednost, Banjalučani su se dobro branili do trojke Ajzeje Kazinsa i potom poentiranja Hadžifejzovića, kojim su "studenti" poveli s pogotkom prednosti (54:52).

Međutim, odmah je reagovao tajm-autom crnogorski stručnjak s klupe Borca, pa su počeli da pogađaju kapiten Srđan Gavrić i Džerod Vest, koji su do ulaska u posljednju četvrtinu vratili "vodu na vodenicu" Banjalučana. (56:62).

Borac je održavao prednost od nekoliko pogodaka, najviše "plus sedam" na parketu "Skenderije", gdje se vodila bespoštedna, ali vrlo fer i sportska bitka. Čak je sarajevskim igračima Muhamed Pašaliću, a potom i Milivoju Božoviću, nastradala arkada u duelima sa Banjalučanima, pa su ih klupski doktori morali "zakrpiti".

Nešto manje od dva minuta prije kraja, gosti iz Banjaluke su stigli do najveće prednosti od devet razlike pogocima Sanija Čampare i Đorđa Miloševića sa line slobodnih bacanja, što je natjeralo stratega Sarajlija da uzme tajm-aut kako bi njegovi igrači pokušali da uhvate priključak.

Kazins je poenima 2+1 smanjio prednost Borca na šest razlike pred posljednjih 60 sekundi, potom je Hadžifejzović smanjo na "minus četiri", a onda su neshvatljivo čekali da naprave prekršaj do posljednjeg sekunda, pa su Vuk Bošković s penala a onda i kapiten Gavrić stavili tačku na pobjedu crveno-plavih.

Najefikasniji u banjalučkom taboru bili su Džerod Vest sa 17, Sani Čampara i Srđan Gavrić su postigli po 10 poena, dok su kod Bosne prva imena susreta bili Kazins i Sead Hadžifejzović sa po 18, te Jure Zubac sa šest koševa manje.

Izvor: Oslobođenje/Senad Gubelić

LIGA 6

Prvo kolo

Bosna - Borac 74:81
Igokea m:tel - Mladost (srijeda, 18.00)
Sloboda - Široki 66:59

U narednom drugom kolu, Borac će ugostiti Igokeu m:tel u dvorani Borik, Sloboda će biti domaćin Bosni, dok će Mladost igrati na širokobriješkoj "Pecari".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC