• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda produžila ugovor Treju Tompkinsu! Debitovao, pa poslije 10 minuta treći put potpisao!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iskusni Trej Tompkins ostaće igrač Crvene zvezde do kraja sezone.

 Trej Tompkins produžio ugovor sa Crvenom zvezdom Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos i u nastavku sezone će moći da računa na iskusnog krilnog centra Treja Tompkinsa (33), posljednje pojačanje tima za ovu sezonu! Nakon dugogo oporavka od povrede bivši igrač Reala iz Madrida debitovao je u posljednjem meču ligaškog dijela ABA lige na gostovanju Splitu, a nekoliko dana kasnije klub je saopštio da je saradnja sa Amerikancem produžena do kraja sezone!

To znači da će se Crvena zvezda u završnici ABA lige i KLS za trofeje na regionalnoj i domaćoj sceni boriti pojačana za iskusnog Amerikanca, koji je još početkom februara prvi put potpisao ugovor sa srpskim timom. Zvanično, Trej je u Crvenu zvezdu stigao 7. februara i tom prilikom je potpisao ugovor na mjesec dana. Saradnja je obnovljena 7. marta, a Tompkins je tek prije nekoliko dana debitovao, nakon što se u potpunosti oporavio od povrede koju je vukao duži vremenski period.

Na gostovanju ekipi Splita Tompkins je odigrao malo više od deset minuta i za to vrijeme upisao je debitantske poene u crveno-bijelom dresu. Susret je završio sa četiri poena, jednim skokom i jednom izgubljenom loptom. Očigledno je to bilo dovoljno da ljude u klubu ubijedi da bi u nastavku sezone mogao da bude važan igrač u timu i da partijama podsjeti na period kada je bio jedan od najboljih krilnih centara evropske košarke.

Trej Tompkins je studirao na koledžu Džordžija, a Los Anđeles Klipersi uzeli su ga sa 37. pozicije na draftu 2011. godine. Tokom prve sezone odigrao je 24 meča u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu, a pred drugu je doživio tešku povredu zbog koje je napravio gotovo dvogodišnju pauzu u karijeri. Uslijedio je evropsko dio karijere - u Nižnjem Novgorodu, Real Madridu sa kojim je tokom sedam godina osvojio i Evroligu i Zenitu iz Sankt Peterburga.

(MONDO - D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC