• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Kalinić se vraća u Zvezdu! Španci otkrili detalje - gotovo je sa Barselonom!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srpski košarkaš vjerovatno bi bio i najveće pojačanje pred novu sezonu Crvene zvezde.

 Nikola Kalinić se vraća u Crvenu zvezdu Izvor: MN PRESS

Iskusni srpski košarkaš Nikola Kalinić na kraju tekuće sezone vratiće se u srpsku košarku, tačnije - ponovo će obući dres Crvene zvezde! Ovo su tvrdnje koje je iznio španski portal "Encestando", pozivajući se na situaciju u Barseloni, ali i igrača za kojeg smatraju da je već okončao saradnju za narednu sezonu sa najvećim klubom Katalonije.

Po njihovim riječima, Barselona ne želi da produži ugovor sa Kalinićem, koji je među bolje plaćenim igračima. Nikoli to otvara mogućnost da pregovara sa drugim timovima - a navodno su razgovora sa crveno-bijelima već u završnoj fazi. Umjesto Kalinića dres Barselone će obući dosadašnji košarkaš Valensije Semi Odželeje, što pokazuje i da je su Katalonci spremni za rastanak sa Srbinom. Podsjećamo, španski mediji su već pisali da Zvezda i Kalinić pregovaraju oko nove saradnje, a interesovanje za Nikolu potvrdio je i Nebojša Čović.

Ukoliko dođe do nove saradnje Nikole Kalinića i Crvene zvezde, to će biti četvrti put da iskusni košarkaš oblači dres tima sa Malog Kalemegdana. Prvi put je još kao tinejdžer bio na probi u veoma teškim godinama za crveno-bijele, ali se tada nije zadržao dugo. Naredna dva mandata bila su daleko uspješnija.

Pred sezonu 2014/15 stigao je kao jedan od najboljih igrača Radničkog iz Kragujevca i reprezentativac Srbije, a sa Zvezdom je osvojio tri trofeja. Uslijedio je transfer u Fenerbahče za koji je igrao pet godina i sa kojim je osvojio Evroligu, zatim jedna godina u Valensiji, pa povratak u Zvezdu, gdje je ponovo osvojio tri trofeja u sezoni.

Sa reprezentacijom Srbije Nikola Kalinić ima srebro sa Svjetskog prvenstva u Španiji 2014. godine, srebro sa Olimpijskih igara u Riju 2016. godine i srebro sa Mediteranskih igara u Mersinu 2013. godine. Iste godine je osvojio bronzanu medalju na Univerzijadi u Kazanju.

(MONDO - D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC