• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka Dončić dobija novog saigrača u reprezentaciji? Tobi ispada iz tima, pasoš dobija evroligaški centar!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kako stvari stoje Majk Tobi mogao bi da ispadne iz reprezentacije Slovenije za predstojeće mečeve u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

 dzos nibo kod luke doncica u reprezentaciji slovenije Izvor: Profimedia/HMBMedia/HeikoxBecker

Luka Dončić dobija novog saigrača u reprezentaciji! Džoš Nibo (26, 206cm) mogao bi da se priključi ekipi u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu. Kako prenosi specijalizovani košarkaški portal "BasketNews" centar Makabija je na meti slovenačkog nacionalnog tima i uskoro bi mogao da postane član.

Ukoliko se to dogodi Majk Tobi, košarkaš Crvene zvezde, mogao bi da ispadne iz reprezentacije, kao i Džordan Morgan koji je bio dio tima na Evropskom prvenstvu 2022. godine. Tobi je posljednji put igrao za reprezentaciju Slovenije nedavno u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2025. godine.

Slovenija nije obezbijedila mjesto na Olimpijskim igrama, da bi to učinila mora da osvoji kvalifikacioni turnir u Grčkoj. Tamo će biti u grupi A sa selekcijama Hrvatske i Novog Zelanda, dok su u drugoj grupi Grčka, Egipat i Dominikanska Republika. Samo pobjednici kvalifikacionih turnira idu na Igre. Kvalifikacioni mečevi igraju se od 2. do 7. jula.

Što se Niba tiče, on igra na poziciji centra i ove godine u Evroligi prosječno bilježi 11,1 poen, uz 7,3 skoka. Makabi je sezonu završio na sedmom mjestu i čeka protivnika u plej-in turniru Evrolige. Džoš inače ima nigerijski pasoš, ali je tamošnji košarkaški savez u ogromnim finansijskim problemima i zbog toga nisu igrali ni u FIBA afričkim kvalifikacijama.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC