• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanci obrukali Slovence - 30 RAZLIKE!

Autor Dragan Šutvić

Vrlo brzo je Stiv Ker ukomponovao reprezentaciju SAD koja funkcioniše "kao sat", što je i Slovenija osjetila na sopstvenoj koži.

 amerikanci pobijedili sloveniju 30 razlike Izvor: Profimedia

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država pobijedila je i u drugoj prijateljskoj utakmici uoči Mundobasketa. Prvo su "bez kapi znoja" savladali Portoriko, dok su na turniru u Malagi rutinski nadigrali Sloveniju 92:62 (27:20, 20:11, 20:18, 25:13), što je ujedno i najveća razlika koju smo vidjeli u toku utakmice!

U jednom trenutku pala je koncentracija Amerikancima, Slovenija je ušla u seriju početkom posljednje dionice i primakla se na 13 poena razlike, međutim igrači Stiva Kera nisu ništa prepustili slučaju. Dodali su gas i na kraju pregazili protivnika koji jednostavno nije mogao da parira bez povrijeđenog Luke Dončića. Najbolji igrač "zmajčeka" propustio je susret zbog manje povrede, a možda i zato što Slovenci čuvaju Luku za ono najvažnije što dolazi na Svjetskom prvenstvu.

Najbolji igrač kod Amerikanaca bio je Entoni Edvards (Minesota) koji je kao od šale pretrčavao bekove Slovenije, pa je susret završio sa 15 poena i četiri skoka. Pratio ga je Džejlen Branson (Njujork) sa 11 poena i osam asistencija, dok nije beznačajan podatak da su se svi igrači upisali u strijelce.

Dvocifreni su bili još Ostin Rivs i Tajris Haliburton sa po 10 poena, Bridžis je dodao 9, Džonson, Bankero i Portis po 8, Ingram 7... Zaista, divno raspoređeni poeni i uloge u nekoj potpuno drugačijoj reprezentaciji SAD od onih na koje smo navikli. Sa druge strane, Gregor Glas, bivši košarkaš Partizana, bio je najefikasniji kod oslabljenih Slovenaca i susret je završio sa 14 poena. Majk Tobi, novi košarkaš Crvene zvezde, dodao je četiri poena i sedam skokova "protiv svojih".

Vidjećemo kako će SAD izgledati u prijateljskom meču protiv Španije već u nedjelju, dok će do kraja priprema igrati još i protiv Grčke i Njemačke. Amerikanci inače u grupnoj fazi Mundobasketa igra na Filipinima i to protiv Jordana, Grčke i Novog Zelanda i važe za prve favorite za zlato.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC