• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Megini klinci čekaju Zvezdu u polufinalu! Opet je pala Cedevita Olimpija - ne plaše se nikoga!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Tim Marka Baraća pobijedio Cedevita Olimpiju i u Sloveniji i prošao četvrtfinale plej-ofa.

 Mega izbacila Cedevita Oliimpiju u ABA ligi Izvor: MN PRESS, Nik Moder/Sportida

Košarkaši Mege pobijedili su Cedevita Olimpiju i u Ljubljani, 85:71 i ušli u polufinale ABA lige! Tamo će čekati pobjednika četvrtfinala Zvezda - Studentski centar, u kojem će drugi meč biti odigran u ponedjeljak u Podgorici.

Hrabri tim Marka Baraća eliminisao je Ljubljančane "dvokorakom", najprije trijumfom u Beogradu, a u nedjelju uveče i u dvorani "Stožice", u na momente izuzetno napetom duelu. U tenziji i nervozi, mladi Beograđani ostali su sve vrijeme dovoljno prisebni da pokažu da su talentovaniji i bolji tim, kao i da su u velikom naletu.

Ako se ne dogodi veliko iznenađenje i Studentski centar eliminiše Zvezdu, crveno-bijeli će sigurno biti veoma oprezni, jer je Mega i njih pobijedila u Beogradskoj areni, u ligaškom dijelu "jadranske" sezone. I tada, kao i u dvomeču protiv Cedevita Olimpija, klinci iz hale "Dejan Milojević" pokazali su zube starijima i iskusnijima, demonstrirajući i mentalnu i fizičku čvrstinu.

Ponovo su blistali mladi asovi Mege, Stefan Miljenović i Nikola Đurišić i obojica su ubacili po 20 poena. Miljenović je postigao tri trojke iz četiri pokušaja, uz četiri asistencije, a Đurišić je iznudio čak devet prekršaja domaćih. Uz njih, dvocifreni su bili i starter Mege Andrija Jelavić sa 16 poena, Petar Kovačević sa 12, a izuzetno napete borbe sa domaćima vodio je centar Mege Uroš Plavšić, sa šest poena i osam skokova.

Na drugoj strani, Šon Džons dao je 15 poena za domaće, Džastin Kobs 14, ali sve to je bilo je nedovoljno i da domaćin uđe u ravnopravnu završnicu protiv razigranih i energičnih gostiju - spremnih da idu do kraja.  

(MONDO - M. Š.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC