• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako smo zaustavili Jokića? Sad ću da vam objasnim! Trener Minesote stao pred kamere i otkrio sve detalje taktike!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Majka Nori, pomoći trener Minesote otkrio je detalje taktike protiv Nikole Jokića i Denvera.

 Trener Minesote objasnio kako su zaustavili Denver i Nikolu Jokića Izvor: Twitter/Bally Sports North/YouTube/Denver Nuggets/printscreen

Minesota je u potpunosti zaustavila Nikolu Jokića i Denver. Dobila je oba meča u Koloradu, ima vođstvo od 2:0 u seriji i ima dva duela pred svojim navijačima i priliku da "pometla" Nagetse. Kako je u tome uspjela, šta je plan igre? Treneri obično to ne vole da otkrivaju, ali to ovog puta nije slučaj.

Majka Nori, pomoćni trener Minesote i asistent Krisa Finča je do detalja otkrio taktiku. Čovjek koji je nekada bio pomoćnik Majkla Melouna u Denveru ispričao je sve o tome. Otkrio je kako njegova ekipa zaustavila aktuelne šampione. Stao je pred kamere i na bijeloj tabli ispisao tri imena - Nikola Jokić, Džamal Marej, Majkl Porter junior.

Krenuo je od Srbina. "Pričaćemo o prilagođavanja za seriju sa Denverom. Broj jedna je Jokić. On je MVP i glavni je za napad Nagetsa. Imaš dva izbora, da li ćeš da izabereš da on bude skorer i da poentira ili da bude dodavač. Ako treba da poentira, onda izabereš da mu daš da radi ono što on u stvari ne voli da radi, a to je da šutira mnogo. Ako to odlučite, onda ne smijete nikako da ga faulirate i da mu date da izvede 12 do 14 slobodnih bacanja i da i tako bude efikasan", počeo je Nori.

Nastavio je u istom dahu. "Druga opcija je da bude dodavač. U tom slučaju morate da ga udvajate svaki put kada dobije loptu i da tjerate druge da vas pobijede. Znate da MVP Jokić može da vas pobijedi. Mogu li ostali to da urade i da pogađaju. Ne smijete da mu dozvolite da šutira one šuteve koje želi."

Potom je počeo da priča o Kanađaninu. "Sa Marejem morate da ga udvajate ili da radite 'blic' napade, kada ide iz pika, da ga pritiskate stalno, da ga forsirate da odloži loptu saigraču kako ne bi pogađao šuteve koje zna da pogađa, posebno u četvrtoj četvrtini."

Na kraju je podrobno pričao i o Majklu. "Kod Portera morate da pazite da ne dolazi do lakih poena u tranziciji. On je igrač koji neće imati loptu u rukama. Ona je kod Nikole ili Džamala. Zato morate da mu prilazite rano, da pazite da ne može da dođe na uručenje sa Jokićem i da šutira svoje šuteve. U momentima kada Jokić i Marej igraju svoju igru dva na dva, tada osoba koja brani Majkla gleda da pomogne na nekome od njih dvojice. E, baš tada, defanzivac koji je na Porteru ne smije da ide na polaganje, već da pusti ostale da paze na njih dvojicu ili da pomaže neko drugi. Porter ne smije da ostane sam i da ima uticaj svojim šutom, što zna", zaključio je Nori.

Izvor: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Hoće li Denver pokazati reakciju na ovo? Vremena nema, ukoliko ne napravi neki brejk i ne uspije da vrati seriju u Kolorado, ostaće bez prolaska u finale Zapada... A to znači da neće odbraniti titulu.

(MONDO - N. S.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC