• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kažu da je "novi Džordan", a nisu ga htjeli na draftu: Da li je ovo najveća greška u NBA ikad?

Autor Dragan Šutvić

Sjajno igra ove sezone Entoni Edvards i mnogi govore da je on možda "novi Majkl Džordan", ali nisu svi timovi bili oduševljeni njime kada je izašao sa koledža.

 Entoni Edvards novi Džordan Golden Stejt ga nije htio na draftu Izvor: Curtis Compton / Zuma Press / Profimedia

Denver Nagetsi i Nikola Jokić ne mogu ništa Entoniju Edvardsu! Sjajni bek vodi Minesotu cijele sezone, a u plej-ofu je dodatno dodao gas i sada je u dva meča polufinala Zapada na gostujućem terenu prvo dao 43, pa zatim 27 poena. A upravo je možda Entoni Edvards najgora procjena jedne od najboljih NBA franšiza!

Edvards je 2020. na draftu bio prvi pik i uzela ga je ekipa Minesota Timbervulfsa, a sa drugog mjesta Golden Stejt Voriorsi su birali Džejmsa Vajzmena. Mladom centru su doveli i Dejana Milojevića da radi sa njim, ali ništa nije pomoglo i on je poslije tri godine otjeran u najgori tim lige Detroit Pistonse gdje se takođe nije pokazao i trenutno je rezerva. 

Iako su imali pravo biranja drugog pika, čak i da Minesota nije riješila da izabere Edvardsa Voriorsi ga ne bi birali! Tekstovi iz 2020. godine to jasno govore, a "NBC" je tada pisao da Voriorse brine to što Edvards nema dovoljnu želju za pobjedom! 

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

"Timovi su zabrinuti zbog Edvardsove želje i entuzijazma za pobjeđivanjem. Prema izvoru Golden Stejt Voriorsi nisu mjesto na kome će Entoni Edvards završiti baš zbog ovoga. Skauti na svim nivoima su naveli da njegovi timovi nisu pobjeđivali ni na jednom nivou, a da on zaboravlja akcije svog tima tokom meča", naveo je NBA analitičar i skaut Džonatan Vaserman.

Edvards je studirao na Džordžiji i u posljednjoj sezoni je bilježio 19,1 poen, 5,2 skoka, 2,8 asistencija i 1,3 ukradenih lopti po meču, ali je šutirao za tri ispod 30 odsto što je bio veliki problem za Voriorse. Takođe njegova profesionalnost je dovođena u pitanje. 

"Što se više raspitujemo oko Edvardsa, to više čujemo problema oko njegovog profesionalizma i mogućnosti da se dođe do pobjede", navodi se u tekstu. Na kraju je Minesota izabrala Entonija Edvardsa sa prvog mjesta, drugi pik je bio Džejms Vajtzmen, a zatim su došli Lamelo Bol i Patrik Vilijams koji su imali mnogo problema sa povredama. Od bitnijih igrača kao 12. pik izabran je Tajris Haliburton, Tajris Maksi je bio 21. a birani su i Ajzak Okoro, Onijeka Okongvu, Deni Avdija, Devin Vasel, Kol Entoni, Dezmond Bejn...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC