• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pionir drhtao kad god je uhvatio loptu - i nije bilo dovoljno!

Autor Mladen Šolak

Džejms Naneli uradio je sve što mogao, ubacio skoro sve što je šutnuo ka Zvezdinom košu, a njegov nastup ipak nije nagrađen velikom pobjedom.

 Džejms Naneli najbolji strijelac derbija Zvezda Partizan Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Partizanov šuter Džejms Naneli demonstrirao je klasu u derbiju protiv Crvene zvezde, ubacio čak 27 poena, rešetao koš domaćina iz svakog ugla i u svakog situaciji - i ostao bez glavne nagrade, pobjede u derbiju. Sjajni bek crno-bijelih opravdao je reputaciju jednog od najboljih u istoriji Evrolige i pokazao da kada je "u zoni" ne postoji defanziva koja može da ga sačuva, pa makar u njoj bio i Zvezdin sinonim za odbranu, kapiten Branko Lazić.

Uz samo dva minuta odmora za čitav meč, Naneli (33) pogodio je šest trojki iz devet pokušaja, s tim da je u posljednja dva bio neprecizan, što se sigurno može i mora pripisati iscrpljenosti zbog "ratničke" i neprekidne borbe sa Zvezdinom spoljnom linijom. U tradicionalno tvrdim derbijima retkost je videti tako inspirisanog igrača da na gostujućem terenu, pred isključivo domaćim navijačima rešeta i rešeta kao da se hrani energijom tribina i protivnika.

Sedam sekundi prije kraja, Naneli je sa linije penala dao crno-bijelima posljednju nadu da bi mogli da pobede u dramatičnoj završnici, ali je na drugoj strani Dejan Davidovac u završnici bio potpuno fokusiran i precizan. Pet minuta ranije, upravo je Naneli postigao posljednje poene crno-bijelih iz igre u završnici, kada je "vezao" trojke za Partizanovih "minus 1" (68:69) i za izjednačenje (71:71). Od tog trenutka Obradovićev tim poentirao je isključivo sa linije penala i nije bilo igrača koji bi se ofanzivno priključio Naneliju u toj mjeri da kontinuirano nanosi štetu Zvezdinoj odbrani.

Da ga velike utakmice inspirišu Naneli je podsjetio sve i u "majstorici" protiv Budućnosti, kada je dao 19 poena i sa Aleksom Avramovićem (20) odlučujuće doprinio trijumfu. Takođe, i u prethodnom ABA derbiju protiv Zvezde, podjednako tijesnom (88:86 za crveno-bijele) takođe je bio najbolji strijelac crno-bijelih, sa 19 poena.

Za pobjedu u srijedu i za brejk koji je u ABA finalima vrijedan zlata, u srijedu će Naneliju morati još neko da se pridruži.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC