• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miška pitali između Jokića i Dražena! Objasnio je da je za njega to prelak odgovor!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Miško Ražnatović uporedio karijere Nikole Jokića i Dražena Petrovića.

 Miško Ražnatović uporedio karijere Nikole Jokića i Dražena Petrovića Izvor: MN Press/Vimeo/Sofascore/Screenshot

Ko je najbolji košarkaš sa prostora bivše Jugoslavije, a što ne reći i čitave Evrope? Oko toga se vodi velika polemika pošto postoji nekoliko struja. Ima onih starijih ljubitelja košarke koji mnogo više poštuju šta su radili Dražen Petrović, pa poslije njega Pau Gasol i Dirk Novicki, dok se oni mlađi pak prije opredjeljuju za Janisa Adetokunba i Nikolu Jokića.

Takođe, problem je i u "mjeri" kada se govori o ovoj temi. Tako je Toni Kukoč izjavio da Jokić ima "još mnogo" dok ne bude na nivou Rađe, Petrovića i Divca, što je razljutilo brojne navijače u Srbiji. I dok mnogi tu vide i "nacionalni faktor" kao odlučujući dok se porede njihove karijere, agent najboljeg košarkaša današnjice Miško Ražnatović spušta loptu. I vrlo je mjerodavan da govori na ovu temu, pošto je uz Petrovića zavolio košarku, a uz Jokića ostao dio njene istorije.

"Ko je najbolji košarkaš u istoriji evropske košarke? Dražen je moj idol od djetinjstva i zbog njega sam koristio broj četiri svuda, čak je dio i moje mejl adrese i imena na društvenim mrežama...", počeo je Ražnatović u intervjuu za madridski "Relevo" i potom je poentirao šta misli na ovu temu.

"Ipak, Nikola je trostruki MVP NBA lige i samo četiri igrača u istoriji košarke imaju više takvih nagrada od njega. Zato, nije teško odlučiti koga ja smatram za najboljeg evropskog košarkaša svih vremena, iako je teško porediti dvije ere", naglasio je agent.

Ražnatović je takođe kazao da misli da nikada više neće pronaći košarkaša kakav je Jokić, prosto jer je unikat, ali isto vjeruje da će primjer Somborca biti putokaz mnogim košarkašima iz Srbije (i ne samo iz Srbije) kako bi napravili vrhunske karijere poput svog idola koji se i dalje premišlja oko nastupa za Srbiju.

(MONDO - M. V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC