• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nikola Jokić nije najbolji" Za Kukoča još nije dostigao Divca i Rađu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Legendarni hrvatski i NBA as dao izjavu koja će sigurno izazvati polemike

 Toni Kukoč tvrdi da Nikola Jokić nije najbolji NBA košarkaš sa ovih prostora Izvor: Dušan Milenković/Antonio Ahel/ATAImages

Legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč smatra da Nikola Jokić još nije najbolji NBA košarkaš sa ovih prostora. U intervjuu za "Sportski žurnal", on je rekao izjavu koja je izazvala polemike:

"Možda će biti, ali još nije. Jokić i pored sve statistike nije na poziciji centra na nivou Divca i Rađe. Divac je prije 30 godina iznenadio Ameriku kako vodi loptu sa svojom visinom, Rađa kako je mogao da uhvati loptu pod košem i stigne na drugu stranu da poentira. Ko se sjeća Sabonisa, zna kako je i on dominirao kao centar. Šteta što su ga Ahilove tetive toliko mučile. Jokić je mnogo napredovao i može još mnogo da unaprijedi igru", rekao je Kukoč.

Toni Kukoč vjerovatno je najveći šampion Ex-Yu košarke, a vjerovatno i čitavog kontinenta. Sa Jugoplastikom je čak tri puta bio prvak Evrope, a potom je sa Čikago Bulsima kraj Majkla Džordana i Skotija Pipena osvojio tri titule u NBA ligi.

Sa druge strane, Nikola Jokić već je uspio da osvoji priznanje za najboljeg košarkaša NBA lige u dva navrata, a uz to je i aktuelni šampion - i to kao ključni igrač svog tima. Vlade Divac takođe je bio NBA legenda u svoje vrijeme, učesnik velikog NBA finala u dresu Los Anđeles Lejkersa, a potom i Ol-star centar u periodu u kojem je igrao za Sakramento Kingse. Dino Rađa za razliku od njega nije ostavio tako dubok trag u Americi, gdje je četiri godine igrao za Boston Seltikse (1993-97), pa se vratio u Evropu i zaigrao za Panatinaikos, Zadar, Olimpijakos...

(MONDO - M. Š.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC