• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još dva upražnjena mjesta u ABA 2: Bosnu i Hercegovinu predstavljaju Borac i Široki!

Autor Dragan Šutvić

Preostalo je da se popune još samo dva mjesta u drugorazrednom jadranskom takmičenju.

 ABA liga sezona 2024 2025 spisak učesnika  Izvor: ABA liga 2/Dragana Stjepanović

Nakon što je KK Borac Banja Luka trijumfom nad Bosnom u polufinalnoj seriji (2:1) plej-ofa za prvaka BiH izborio direktan nastup u ABA 2 ligi, preostalo je da se popune još samo dva mjesta u drugorazrednom jadranskom takmičenju.

S obzirom na to da je Igokea m:tel učesnik ABA 1 lige, a da je Široki nastup u ABA 2 ligi izborio zauzimanjem prvog mjesta u Ligi 12, bilo je jasno da Banjalučani, ukoliko žele da igraju u drugoligaškom jadranskom rangu, moraju da budu bolje plasirani od svih ostalih konkurenata u Ligi 6. U tome su na kraju i uspjeli, pa će i petu sezonu zaredom imati priliku da igraju u ABA 2 ligi.

Bosnu i Hercegovinu će tamo, rekosmo, predstavljati i Široki, dok će predstavnici Hrvatske biti Dinamo Zagreb i Cedevita Junior, koji su u tamošnjem prvenstvu bili na četvrtom i petom mjestu.

Iz Crne Gore, u ABA 2 ligu sa prve i druge pozicije u prvom dijelu sezone idu Sutjeska i Podgorica, dok su iz Srbije sa prve i treće pozicije to pravo stekli Vojvodina i Zlatibor.

Sjevernu Makedoniju će, kao prvoplasirani i drugoplasirani tim iz prvog dijela lige, predstavljati MZT i Pelister, a Sloveniju Helios i Šenčur (drugi i čevrti).

Preostalo je da se popune još samo dva mjesta, a to će biti učinjeno ili dodjeljivanjem pozivnica ili odigravanjem kvalifikacionog turnira.

Kad je riječ o sistemu takmičenja, treba očekivati da izmjena neće biti, te da će ponovo liga biti igrana po principu "balona", odnosno po turnirskom sistemu, dok će plej-of biti igran po klasičnom principu, kao što je to bio slučaj i u nedavno završenoj sezoni.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC