• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dončić čeka finale, ali Slovenija ga ne čeka: Reprezentacija je svetinja, sa njim ide i centar Zvezde!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Centar Crvene zvezde i plejmejker Partizana igraće pretkvalifikacijski turnir za Olimpijske igre.

 Spisak reprezentacija Slovenije i Hrvatske za kvalifikacioni turnir Izvor: Aris MESSINIS / AFP / Profimedia

Slovenija je spremna da napadne Olimpijske igre! Dok Luka Dončić čeka da počne finale NBA lige, koje njegov Dalas igra sa Bostonom, našao se na širem spisku od 16 košarkaša koje je selektor Aleksandar Sekulić stavio na širi spisak za kvalifikacioni turnir u Atini. Tamo će se osim Slovenije za mjesto u Lilu boriti Grčka, Hrvatska, Dominikanska Republika, Novi Zeland i Egipat.

Osim Dončića na spisku je i trenutni košarkaš Crvene zvezde Majk Tobi, što se nije očekivalo. Pominjalo se da će Slovenija probati da naturalizuje Džoša Niba ili Danijela Gaforda, ali za sada centar crveno-bijelih koji je otpisan za takmičenje u Superligi ostaje u sastavu. Tu je i nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Jaka Blažič, kao i dva bivša igrača Partizana Aleksej Nikolić i Edo Murić. 

Ovo je kompletan spisak Slovenije: Jaka Blažič, Miha Cerkvenik, Vlatko Čančar, Žiga Dimec, Luka Dončić, Gregor Hrovat, Aleksej Nikolić, TIbor Mirtič, Edo Murić, Bine Prepelič, Klemen Prepelič, Leon Stergar, Luka Ščuka, Jan Špan. 

Hrvatska je takođe objavila spisak igrača za ovaj turnir, ali sa 17 imena. Veliko je iznenađenje što aktuelni MVP regularnog dijela ABA lige Luka Božić nije na njemu. Startni plejmejker biće košarkaš Partizana Džejlin Smit, a najveće zvijezde Mario Hezonja, Dario Šarić i Ivica Zubac. 

"Radi se o igračima koji su u ovom trenutku spremni da se stave na raspolaganje hrvatskoj reprezentaciji i koji imaju veliku želju da svojim radom doprinesu nacionalnom timu. U ponedjeljak predveče se okupljamo u Zagrebu, a nakon šest dana odlazimo u Opatiju gdje će nam biti baza i gdje ćemo odigrati i pripremni turnir s reprezentacijama Poljske i Brazila. U Opatiji će nam se priključiti Dario Šarić i Ivica Zubac koji zbog NBA pravila ne mogu učestvovati u treninzima do 17. juna. Mogu reći da se cijeli štab i ja radujemo pripremama, svi igrači na popisu su spremni i jedva čekaju početak. Znamo da neće biti lako, no rad u reprezentaciji Hrvatske uvijek ima posebno mjesto u srcu, povezuje i donosi dodatnu snagu", rekao je selektor Josip Sesar.

Ovo je spisak Hrvatske: Goran Filipović, Borna Kapusta, Krešimir Radovčić, Džejlin Smit, Filip Krušlin, Toni Perković, Mario Hezonja, Mateo Drežnjak, Toni Nakić, Dario Šarić, Dario Drežnjak, Boris Tišma, Tomislav Buljan, Ivica Zubac, Danko Branković, Ivan Vraneš, Krešimir Ljubičić.

(MONDO, N. L.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC