• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija je razbila ozbiljnu ekipu! Odmah se oporavili od poraza, pa Dončiću pokazali klasu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Reprezentacija Litvanije će nakon poraza od Srbije i pobjede nad Slovenijom igrati za peto mjesto na Mundobasketu.

 Litvanija pobijedila Sloveniju na Mundobasketu 2023 Izvor: Kurir/ Dado Đilas

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće polufinale Mundobasketa protiv Kanade, a da smo na tom putu izbacili jednu izuzetnu reprezentaciju govori i rezultat sa meča Litvanije i Slovenije! Protivnik "orlova" u četvrtfinalu deklasirao je Luku Dončića i njegove saigrače (100:84), pa će u borbi za peto mjesto igrati baltički derbi protiv Letonije!

Do impresivne pobjede na Filipinima Litvanci su stigli nakon što su već u prvoj dionici pokazali Sloveniji "ko je gazda" na ovom meču. Ubacili su 33 poena i najavili debakl Slovenaca, a do kraja meča zadržali su visok ritam igre čak i kada su imali ubjedljivu prednost! U prilog tome ide i podatak da su pored dvocifrene prednosti na poluvremenu Litvanci u svoju korist riješili i treću i četvrtu dionicu ovog meča!

Najbolji pojedinac u pobjedničkom timu bio je Jonas Valančijunas sa 24 postignuta poena, a meč je završio i sa 12 skokova. Ignas Brazdeikis je dodao 15 poena na konto Litvanije, dok su po 14 poena postigli Deividas Sirvidis i Mindauskas Kuzminskas. Jedan od najzapaženijih igrača na turniru Vaidas Kariniauskas zabilježio je 10 asistencija dok je Rokas Jokubaitis imao osam dodavanja saigračima.

Što se tiče poraženog tima, Luka Dončić je prednjačio sa 29 postignutih poena, ali i procentom šuta iz igre tek nešto većim od 30 odsto - 7/22! Pratili su ga Aleksej Nikolić sa 14 poena, Majk Tobi sa 13 i Zoran Dragić sa 12 poena, ali to nije bilo dovoljno čak ni za rezultatsku neizvjesnost na današnjem meču.

Posljednje utakmice na turniru Litvanci i Slovenci će odigrati za konačan plasman Mundobasketa - Italija i Slovenija boriće se za sedmo mjesto, dok Letonija i Litvanija igraju za petu poziciju!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC