• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trebalo je da budemo na mjestu Srbije! Poceko opet pravio haos: Pričajte da sam lud, niste prvi!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Temperamentni selektor Italije Đanmarko Poceko opet napravio šou na konferenciji za medije.

 Đanmarko Poceko o nastupu Italije na Mundobasketu 2023 Izvor: YouTube/FIBA Media/Screenshot

Košarkaška reprezentacija Italije pobijedila je Srbiju 78:76 u drugoj grupnoj fazi na Mundobasketu i kao prvoplasirana je prošla u četvrtfinale, što je selektor Đanmarko Poceko i te kako znao da proslavi. Ipak, samo nekoliko sati kasnije, stigle su loše vijesti za njegov državni tim pošto je Litvanija pobijedila Sjedinjene Američke Države i tako je "poslala" drim-tim na Italijane. Jasno je bilo da će teško Amerikanci vezati dvije loše utakmice, pa su "iskalili bijes" na Italijanima i slavili 100:63.

Od tog poraza Italija se nije oporavila tako da je i u razigravanju od petog do osmog mjesta doživjela poraz protiv Letonije (87:82), pa se čini da je u glavama "azura" i dalje frustracija zbog toga što su morali da idu na Amerikance uprkos tome što su bili najbolji u svojoj grupi. Toga se Poceko dotakao i na konferenciji za medije kada se prvo obratio na italijanskom, pa sam preveo da bi ga svi bolje razumjeli, pa je u nekoliko navrata povisio i ton kako bi upečatljivije objasnio svima u svojoj zemlji koliko je veliki uspjeh što su stigli dokle su stigli.

"U posljednjih 20 godina u Italiji nismo mogli da vjerujemo da ćemo moći da igramo na ovakvom turniru. Znajte, ja pratim samo košarku i ništa drugo ne radim u životu i mi nismo mogli ni da se poredimo sa ovim nivoom košarke. A ovi sjajni momci samo u posljednje tri-četiri godine su pokazali sebi, ali ne samo sebi, da to mogu, da igraju na ovom nivou. I to smo posebno pokazali na ovom turniru. Prije pet godina niko ne bi rekao da ćemo biti u najboljih osam. Mislili bi da se šalimo...", nabrajao je Poceko i očigledno se "obračunavao" sa nekima u Italiji.

"Možete da mislite i drugačije, ali ovo je istina. Bio sam ja van Saveza i znam šta to Italija nije mogla da uradi. Ljudi, nismo se ni kvalifikovali na posljednja tri Mundobasketa, a ovog ljeta svi u Italiji su navijali za nas protiv SAD. Ubijedili smo ih da možemo da pobijedimo Ameriku, to je to."

Nakon što je ponovo pričao na italijanskom, odgovarajući jednom novinaru, Poceko je želio da i na engleskom svima prenese šta je imao da kaže prije nego što je napustio salu:

"Slušajte me... Da nismo igrali sa Amerikom, mi bismo sigurno bili u polufinalu Svjetskog prvenstva. Možete da mislite da sam lud, ali niste prvi ni posljednji koji to misle", zaključio je temperamentni selektor reprezentacije Italije.

Pogledajte

00:33
Đanmarko Poceko
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC