• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pocekova ispovijest na konferenciji! "Điđi mi je saopštio strašnu vijest, vidio sam da plače..."

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Košarkaš Italije Matea Spanjolo izgubio je dedu, a Đanmarko Poceko je pobjedu posvetio baš njemu.

 Đanmarko Poceko pobjedu protiv Portorika posvetio Mateu Spanjolu kojem je umro deda Izvor: Profimedia

Reprezentacija Italije je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva - stigli su tamo nakon pobjede protiv Portorikanaca! Selektor Đanmarko Poceko, koji je čuven po svojim performansima i šou programima koje priređuje na mečevima, ovog puta bio je maksimalno ozbiljan... Tokom konferencije na kraju utakmice, nakon što je pričao o Daniloviću, Tanjeviću i Srbiji, pomenuo je i jedan tužan detlaj iz redova njegovog tima.

Pobjedu nad Portorikancima Đanmarko Poceko posvetio je svom igraču Mateu Spanjolu (20), koji je imao smrtni slučaj u porodici. Mladi košarkaš odigrao je danas samo 18 sekundi, ali je selektor želio da mu pruži šansu kako bi ga utješio, nakon teškog perioda koji je iza njega.

"Stanite, izvinite. Moram još nešto da kažem, da vam ispričam priču. Juče ujutru je deda Matea Spanjola umro. Otišao sam u teretanu da ga vidim i on je počeo da plače. Mislio sam da je nervozan jer ga nisam pustio da igra u posljednje dvije utakmice i ostavio sam ga na miru", rekao je Đanmarko Poceko i dodao: "Onda mi je kasnije prišao Điđi i saopštio mi tu strašnu vijest. Jutros sam se probudio i poslao mu poruku. Pitao sam ga da li mu neko treba. Napisao mi je 'Ne brini, treneru, ja sam ok, idemo da dobijemo ovu je*enu utakmicu'. Tako da hoćemo da posvetimo ovu utakmicu njemu i njegovoj porodici."

Italijani su uspjeli da se domognu četvrtfinala, iako im na početku druge grupne faze nisu davane prevelike šanse za to. Pobijedili su oba svoja meča - protiv Srbije i Portorika, a naruku im je išao i trijumf Protorikanaca nad Dominikanskom Republikom. Tako su poslije 25 godina među osam najboljih timova na svijetu, a i dalje živi san o njihovoj prvoj medalji sa Mundobasketa u istoriji.

Pogledajte

00:33
Đanmarko Poceko
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC