• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobijedili Srbiju, mislili uzeli medalju, a onda potop! Pocekova Italija se izduvala kao balon, pobijedila ih i Letonija

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Italija je bila daleko od energije koja je potrebna da bi se pobijedila nadahnuta Letonija, pa će se tako baltička reprezentacija boriti za peto mjesto na Mundobasketu.

 Letonija pobijedila Italiju na Mundobasketu 2023 Izvor: Profimedia

Košarkaška reprezentacije Italije pobijedila je Srbiju za prvo mjesto u grupi druge faze Mundobasketa i "izduvala se kao balon". Odmah su im stigle loše vijesti da će morati da igraju sa Sjedninjenim Američkim Državama, koje su ih razbile u najvažnijem meču turnira četvrtfinalu 100:63, a ni dva dana nakon toga čini se da se "azuri" nisu oporavili. Letonija je savladala Italiju u razigravanju od petog do osmog mjesta - 87:82 (18:26, 28:16, 21:18, 20:22).

Pokušala je selekcija Đanmarka Poceka da se povrati u završnici, uspjeli su da "istope" prednost Letonije sa "minus 12" do "minus dva", ali je na kraju Gražulis postigao trojku na 25 sekundi do kraja i potvrdio konačan rezultat utakmice. Prema tome, Letonija će igrati za peto mjesto sa boljim iz duela Litvanije i Slovenije, dok će Italija za sedmo sa poraženim iz tog duela.

"Azuri" su inače dobro počeli meč, blistao je Điđi Datome kome je ovo oproštaj od igračke karijere i ubacio je 11 poena u prvoj dionici, ali potom su se probudili Letonci koji su konačno tada zaboravili na promašaj Davisa Bertansa za plasman u polufinale. Kao i u prethodnim mečevima, lopta je sjajno kružila i to je iskoristio Gražulis koji je ubacio 28 poena, a imao je pomoć u Skeleu sa 12, Žagarsu sa 10, dok su Bertans i Kuruc ubacili po devet. Što se tiče Italije, bez svog najboljeg igrača Simonea Fontekija nisu mogli mnogo.

Datome je na kraju meč završio sa 20 poena, Meli je dodao 11 i imao je devet skokova, dok je Tonut promašio sve šuteve za tri poena i imao 11 poena.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC