• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dalas čeka "metla" u NBA finalu! Boston pregazio Maverikse, Luka Dončić isključen!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Slovenački košarkaš Luka Dončić nije uspio da odvede tim do pobjede protiv Boston Seltiksa.

 luka doncic i dalas izgubili od bostona u finalu nba Izvor: ADAM DAVIS/EPA

Košarkaši Dalas Maveriksa nalaze se u veoma teškoj situaciji tokom finala NBA ligi, pošto im Boston Seltiksi sada ozbiljno prijete "čišćenjem". Tim Luke Dončića i Kajrija Irvinga poražen je i na domaćem terenu (106:99), u trećoj utakmici finala, pa će najbolji tim Istoka u narednoj utakmici imati prvu od četiri prilike da ovjeri NBA titulu.

Kao što tabela iz ligaškog dijela takmičenja pokazuje, Boston je daleko kvalitetniji tim od Dalasa i može da zaustavi gotovo sve što tim iz Teksasa smisli pred meč! Bilo je to evidentno i tokom trećeg meča finala, nakon što su Seltiksi prve dvije utakmice pobijedili na svom parketu. Pred posljednju dionicu u Dalasu djelovalo je da će Boston treći meč riješiti u svoju korist lakše nego prva dva, ali se tada probudio inat u Maveriksima.

Svjesni da poraz znači i oproštaj od titule, košarkaši Dalasa su istopili 20 poena razlika i prišli na samo poen zaostatka, ali... Nisu imali snage za potpuni preokret, a da od pobjede nema ništa postalo je jasno kada je izuzetno nervozni Luka Dončić morao da napusti teren na oko četiri minuta do kraja meča, zbog šest ličnih grešaka.

Treći meč finala NBA lige.
Izvor: Youtube/GAMETIME HIGHLIGHTS

U pobjedničkom timu ponovo se istakao tandem Tejtum - Braun. Džejson Tejtum završio je meč sa 31 poenom (11/26 iz igre), šest skokova i pet asistencija, dok je još korisniji bio njegov saigrač. Džejlin Braun je postigao 30 poena (12/22) uz osam skokova i osam asistencija. Veoma zapaženu rolu imao je i Derik Vajt koji je meč završio sa 16 poena, odnosno četiri pogođene trojke iz devet pokušaja.

Poraženom Dalasu nije pomogla ni fantastična partija Kajrija Irvinga. Kontroverzni plejmejker probudio se nakon što je prespavao prve dvije utakmice finala, pa je na domaćem terenu Bostonu sasuo 35 poena, ali to nije bilo dovoljno da se sruši njegov bivši tim. Luka Dončić je meč završio sa 27 poena, šest skokova i šest asistencija, ali i šest ličnih grešaka zbog kojih je ranije završio meč. Dvocifreni učinak imali su još Pi Džej Vašington (13 poena) i Derek Lajvli (11 poena).

Četvrti meč finalne serije NBA lige igra se u subotu ujutru, od 02:30 po srpskom vremenu. Za ekipu Bostona taj susret biće meč lopta, pošto ih samo jedan trijumf dijeli od osvajanja šampionske titule. Ukoliko bi Boston Seltiksi riješili seriju u svoju korist, stigli bi do rekordne 18. titule u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu i tako za jedan korak pobjegli Los Anđeles Lejkersima.

(MONDO)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:51
Luka Dončić isključen
Izvor: RTS
Izvor: RTS

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC