• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još jedan odlazak iz Partizana: Željko Obradović mijenja tim iz temelja - ispratio centra u evropskog velikana

Autor Mladen Šolak

Temeljna rekonstrukcija tima iz Humske!

 Alen Smailagić odlazi iz Partizana Izvor: DS/© MN press, all rights reserved

Srpski centar Alen Smailagić otišao je poslije tri godine iz Partizana u Žalgiris. Bivši igrač Golden Stejt Voriorsa rastao se sa crno-bijelima nakon osvajanja titule ABA lige prošle sezone, sticanja velikog iskustva u Evroligi i napretka sa trenerom Željkom Obradovićem. Klub je potvrdio rastanak, a sve je izvjesnije da će Beograđanin rođen 2000. godine veoma brzo potpisati ugovor sa Litvancima.

Partizan se rastao sa nizom nosilaca igre i već je jasno da će Obradović od ovog ljeta voditi potpuno promijenjen tim. Otišli su kapiten Kevin Panter (Barselona), Zek Ledej (Armani), ekipu su poslije ABA lige napustili Frenk Kaminski i Pi-Džej Doužer, nagovještava se i rastanak sa Aleksom Avramovićem, a komplikovana je situacija sa Brunom Kaboklom, koji je sam donio odluku da ode u toku plej-ofa Superlige Srbije. Takođe, jednom od najvažnijih igrača Džejmsu Naneliju istekao je ugovor.

Sa druge strane, već se naziru konture novog tima, odnosno ideja Željka Obradovića pri formiranju sastava za sezonu 2024/25. U ekipu su za sada došli danski bek Gabrijel Ife Lundberg, kao i Vanja Marinković, srpski šuter, kao i francuski plejmejker iz NBA lige, Frenk Nilikina.

Alen Smailagić će sledeće sezone prvi put igrati protiv Partizana kao rival. Ovako je izgledao njegov boravak u crno-bijelom:

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Djore

Ponizio sve demagogijom. Ja pa ja. Osvojio nista tri sezone 60000Eur. Da li je bog imao ovakav kredit. Unistio sve domace igrace. Entuzijazam Sanjice. Greska druze. Sedeces na klupi i staviti tacku na karijeru a ti se cudi.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC