• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović pravi Partizan "krvavih koljena": Sada je već potpuno jasno - Željko sprema veliki zaokret

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Još se ne nazire sastav tima, ali djeluje jasno opredjeljenje Željka Obradovića da napravi čvrst, daleko čvršći Partizan nego što je bio do sada.

 Željko Obradović pravi novi tim Partizana Izvor: MN PRESS

U toku rastanaka sa praktično svim nosiocima igre i dok se nagađa da će biti još odlazaka doskorašnje domaće osnove tima (Alen Smailagić, Aleksa Avramović), KK Partizan veoma aktivno pravi sastav za takmičarsku 2024/25. I djeluje da se prema prvim potpisima vidi opredjeljenje trenera Željka Obradovića da to bude tim koji će igrati čvrstu odbranu i boriti se kroz sezonu "ratničkom" košarkom na svojoj polovini terena.

Do sada su došli Ife Lundberg, Danac iz Virtusa koji će u Partizanu imati šansu za iskorak u karijeri i za ofanzivnu ulogu kakvu nije mogao da ima kraj Marka Belinelija. Uz podrazumijevano zalaganje u odbrani. Takođe, tu su Frenk Nilinika i Vanja Marinković, defanzivno veoma sposobni igrači na spoljnim pozicijama, koji će sigurno protivnicima otežati protok lopte, kreaciju i pozicioniranje pri šutevima na distanci, sa čim su crno-bijeli imali problema u određenim fazama prethodnih sezona.

Uz tu trojku, svakodnevno se nagađa da bi u Partizan sljedeći mogli da dođu Nijemac Isak Bonga iz Bajerna, atleta visok 203 centimetra koji je u stanju da "pokrije" u odbrani spoljne pozicije, kao i da brani krilne centre. Takođe, od prošle nedjelje iščekuje se i dolazak Sterlinga Brauna (29), još jednog "defanzivno potentnog" košarkaša visoko 196 centimetara koji ima NBA iskustvo iz nekoliko timova (Milvoki, Hjuston, Dalas, Lejkersi) i koji je u jednom trenutku bio u vrhu statistike NBA lige po svom "defanzivnom rejtingu".

Kao košarkaš koji odgovara opisu "3 and D" igrača, Braunov najjači atribut kroz karijeru takođe je bio atleticizam, ogroman raspon ruku i fizička sposobnost da prati i uznemirava protivnike, kao i da presjeca akcije i zadržava protivnike u direktnim duelima. Ako potpiše, Željko Obradović će mu sigurno povjeriti važnu ulogu na Partizanovoj polovini.

Svakako je prerano praviti konkretne projekcije i nezahvalno to raditi kada svi ovi igrači nisu ni potpisali za Partizan, ali sudeći prema glasinama, koje u nemalo slučajeva budu i tačne, nazire se plan Željka Obradovića da u sljedećoj sezoni napravi atletski, čvrst Partizan, koji će u defanzivi postavljati temelj a u napadu ga nadograđivati. Na čelu sa Kevinom Panterom, crno-bijeli su u prethodnim sezonama prije svega ofanzivno bili prijetnja svima, a ovog ljeta temelj tima se postavlja na Partizanovoj polovini.

I biće uzbudljivo pratiti prelazni rok i dalje skiciranje i formiranje novog tima Željka Obradovića, kao što na Zvezdinoj strani navijači već krajem juna ne mogu da dočekaju da vide tim u kojem su Miloš Teodosić, Nikola Kalinić, Ajzeja Kenan.

Biće ovo još jedno vrelo košarkaško ljeto u Beogradu, kao i praktično svako prethodnih godina.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC