• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moka plakao zbog svog najboljeg saigrača: Košarkaški velikani u suzama ispratili Kapičića!

Autor Dragan Šutvić

Zoran Moka Slavnić nije mogao da zadrži emocije kada je pričao o svom prijatelju i saigraču.

 KK Crvena zvezda komemoracija za Dragana Kapičića Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Nakon što je sahranjen na Cetinju održana je komemoracija za jednog od najboljih košarkaša u istoriji Crvene zvezde Dragana Kapičića u prostorijama kluba na Malom Kalemegdanu.

Kapičić je preminuo 24. juna 2024. godine u 76. godini života, a na komemoraciji je govor održao njegov dugogodišnji saigrač i prijatelj Zoran Moka Slavnić. Uz Ljubodraga Ducija Simonovića njih dvojica su bili kičma tima koji je sedamdesetih osvojio dve titule prvaka Jugoslavije i tri kupa, kao i Kup Saporta 1974. što do danas ostaje jedini evropski trofej kluba. 

Moka Slavnić nije mogao da zadži emocije i dok je govorio o Kapičiću i opraštao se od njega rasplakao se! Dijelili su svlačionicu Crvene zvezde punih deset godina od 1967. do 1977. godine, a godinama su bili saigrači i u reprezentaciji. Sa nacionalnim timom su zajedno osvajali srebro na Svetskom prvenstvu u Portoriku 1974. godine kao i zlato na Evropskom prvenstvu 1975. na Filipinima. Pogledajte suze Moke Slavnića: 

Zajedno su napustili klub sa Malog Kalemegdana 1977. godine kako bi se oprobali u inostranstvu. Slavnić je otišao u Španiju gdke je igrao za Huventud dvije godine pre povratka u jugoslovensku košarku u dresu Šibenke, dok je Kapičić otišao u Njemačku. Igrao je za Saturn iz Kelna sve do kraja karijere. Kasnije su se obojica vraćala u Crvenu zvezdu, Slavnić kao trener, a Kapičić kao funkcioner.

Komemoraciji su uz porodicu i najbliže prisustvovali čelni ljudi i predstavnici KK Crvena zvezda,ali i brojne poznate ličnosti iz srpske košarke, predstavnici Košarkaškog saveza Srbije... Pogledajte ko je sve bio tu: 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC