• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ga precrtao, NBA tim nije! Ide u SAD da se bori za titulu

Autor Dragan Šutvić

Američki košarkaš se nakon jedne sezone u Evropi vraća u SAD.

 Pi Džej Doužer ide u Minesotu Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Plejmejker Partizana u prethodnoj sezoni, američki organizator igre Pi Džej Doužer, novi je košarkaš Minesota Timbervulvsa, prenosi naupućeniji NBA novinar Adrijan Vojnarovski! Po riječima novinara ESPN Amerikanac će potpisati jednogodišnji ugovor sa timom koji je prethodnu sezonu završio u finalu Zapadne konferencije.

Ekipa Minesote savladala je Denver Nagetse, tim u kojem je Doužer igrao tokom prvog mandata u NBA ligi, i tako spriječila Nikolu Jokića da sa svojim timom odbrani šampionski prsten u najjačoj ligi na svijetu. Minesota nije mogla da šampionske titule, ali svakako to planiraju da urade u narednim godinama.

Doužer bi mogao da bude jedan od aduta, a u Mineapolisu su se vjerovatno vodili primjerom Dalasa. U finalu Zapdne konferencije izgubili su od Maveriksa u čijim je redovima bio Dante Egzum, takođe bivši košarkaš Partizana. On je iz NBA stigao u Beograd da "oživi" karijeru, a zatim se vratio i počeo da prikazuje veoma zrele partije na najviše nivou. Ukoliko Doužer, kojeg su povrede spriječile da ostavi jači utisak u NBA, ponovi nešto takvo, Minesota će imati ogromnu korist od njegovog dolaska u tim.

Tokom prethodne sezone u Evroligi Doužer je odigrao 33 meča za Partizan, uz prosjek od 9,2 poena, 3,1 asistencije i tri skoka na utakmici. Imao je i 1,2 ukradene lopte po meču, a najbolje partije prikazao je protiv Makabija i Žalgirisa kada je ubacio po 23 poena. Meč protiv izraelskog tima vjerovatno mu je bio najbolji u čitavoj sezoni jer je imao i sedam skokova, odnosno tri asistencije.

Ipak, utisak koji je Doužer ostavio u Beogradu nije bio u potpunosti po ukusu navijača. Bilo je i njegovih slabijih partija, a Partizan ga se odrekao pred borbu za trofej u Superligi. Bio je jedan od prekobrojnih stranaca pa se za njega sezona ranije završila i dobio je priliku da prije otputuje u SAD. Čini se da će mu i nastavak karijere biti usko vezan za Ameriku i NBA ligu, gdje je već nastupao u dresovima Oklahome, Bostona, Denvera i Sakramenta.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC