• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIJE LAKO RADITI SA OBRADOVIĆEM, NEKI IGRAČI SU OSJETLJIVI! Željko se oglasio: Pojedinci ne prihvataju kritiku

Autor Nemanja Stanojčić

Željko Rebrača pričao je o Željku Obradoviću i saradnji sa iskusnim stručnjakom.

 rebraca o saradnji sa obradovicem Izvor: MN PRESS

Željko Obradović pravi novi tim u Partizanu. Poslije sezone koja je završena bez ijednog trofeja donijeta je odluka da se sve krene ispočetka. Stigli su već neki igrači, dolazi još pojačanja i pravi se ekipa za novu sezonu. Svi u klubu vjeruju trofejnom stručnjaku, a o njemu je pričao i čovjek koji je dugo sarađivao sa njim.

Željko Rebrača sarađivao je sa Žocom u Partizanu i Panatinaikosu i dobro ga poznaje. "Željko je naš najbolji trener svih vremena. Njegov način nekada možda djeluje grubo, jer on ima košarku u malom prstu, i nije lako raditi s njegovim karakterom. Nekada su igrači osjetljivi i ne mogu da prihvate određenu kritiku. Možda neko ne može da se prilagodi njegovom sistemu i načinu, pa moraš biti malo mekši", počeo je Rebrača razgovor u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1.

Kada dovodi igrače Obradović obraća pažnju na jedan bitan detalj. "Zato kada Željko bira igrače, bira one sa jakim karakterom koji mogu da izdrže sav taj trening potreban za dostizanje vrhunca. Čovek je osvojio devet titula u Evroligi, šta tu ima da se pita. Da li su igrači spremni za taj put? NBA jeste biznis, ali nije više na nivou na kojem je nekada bio."

Na kratko je zastao, pa nastavio. "NBA prilagođava košarku ljudima koji žele da je gledaju. NBA je Holivud košarke, drugačija od Evrolige kod nas. Imamo visok nivo košarke u Evropi i možemo da vidimo da su MVP nagrade dobijali igrači rođeni van Amerike."

Ima i jedan savjet za mlade igrače, ističe da je u košarci 10 odsto talenat, a 90 odsto rad. "Ako ti ne radiš, a neko ko nema talenta trenira, prevazići će te. Treba da prilagodiš trening mlađim uzrastima da zavole košarku. Ne treba im davati profesionalni trening sa 12 godina, jer oni ne vide košarku na taj način. Kasnije se podiže nivo kada su mentalno spremni za viši nivo drila. Suština kod nas je da želimo da preskočimo takve situacije. Disciplina je jedna od najvažnijih stvari u sportu", zaključio je Rebrača.

(MONDO) 

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Antje

G Obradovic jeste to što jeste . Međutim način na koji vodi utakmice je po meni više nego nekulturan. On na utakmici vodi trening umesto utakmice. Njegovo ponašanje je katastrofa. Vuče igrače za ruku da ga slučaju šta priča, a to mi govori da je totalno izgubio kredibilitet kod ekipe. Tako vodenje utakmice je rezultat njegovog egoizma, ja sam..... To nigde u svetu ne prolazi pa ni kod nas. Nikad , ali nikad niko nije video nekog trenera u Evropi da vuče igrače za ruku, I da im nonstop drži "predavanje". Posebno je to Amerima nepoznato. Tako I ove godine ne očekujem neke rezultate . Živi bili pa videli. PS nekad je bio dovoljno jedan poziv Željka I igrač dolazi. Danas se vode danima pregovori. Neki igrači siguran sam uslovljavaju svoj dolazak drugačijim ponašanje G Obradovića. Mnogi jednostavno neće nikad doći u Partizan dok je G Obradovic trener.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC